Citromos-mákos áfonyarolád

Hozzávalók

Elkészítés

Nagyi Titka Extra finom süteményliszt, piskóta recept, piskótatekercs,

Üde, nyárias piskótatekercs, amit imádni fog az egész család.

1. lépés
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét robotgéppel habosítani kezdjük, kanalanként hozzáadjuk a porcukor felét. Addig verjük, amíg sűrű és kemény nem lesz. A sárgáját a maradék porcukorral, a reszelt citromhéjjal és a vaníliával szintén szép habosra verjük. Több részletben beleforgatjuk a fehérjehabot. Végül beleszitáljuk a mákkal vegyített lisztet, és spatulával, nagy mozdulatokkal beleforgatjuk.

2. lépés
A masszát sütőpapírral bélelt, nagy méretű gáztepsire simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 10–12 perc alatt készre sütjük. (Légkeveréses sütőben 160 fokon 10 percig sütjük.) Ahogy elkészült, lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd tiszta konyharuhába csavarjuk. Így hagyjuk teljesen kihűlni, közben elkészítjük a lekvárt.

3. lépés
Az áfonyát a cukorral feltesszük főni, majd belekeverjük a pektint és kb. 5 perc alatt sűrűre főzzük. Bátran hozzáadhatjuk a citrom levét is. Hagyjuk kihűlni.

4. lépés
A kihűlt piskótát kitekerjük, elsimítjuk rajta a dzsemet, végül visszagöngyölítjük. A piskótatekercset lecsurgatjuk a vaj és a fehér csokoládé összeolvasztott elegyével. A tetejét friss áfonyaszemekkel díszítjük.



Tipp

Friss vagy fagyasztott áfonyát is használhatunk hozzá, de tehetünk áfonya helyett epret, málnát vagy barackot is. A piskótatekercsek rajongóinak érdemes kipróbálni a különleges Charlotte-tortát is.

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm