Citromos-mákos keksz

Hozzávalók

Elkészítés

citromos keksz, keksz, mákos keksz, Nagyi Titka Extra finom süteményliszt,

Télen tea, nyáron gyümölcsfagyi mellé is tökéletes lesz ez a keksz.

1. lépés
Ehhez a kekszhez is használhatunk késes robotgépet, de ha ez nincs, akkor egyszerűen az ujjbegyeinket. A hideg vajat felkockázzuk, összemorzsoljuk a porcukorral, a liszttel és a mákkal, majd mehet bele a finomra reszelt citromhéj és a tojás is. Összegyúrjuk a tésztát, kétfelé választjuk, hengert formázunk belőle, majd mindkettőt fóliába csomagolva fagyasztóba tesszük 1-2 órára. Nem kell, hogy megfagyjon, csak legyen elég kemény.

2. lépés
A hengereket 7-8 mm vastag szeletekre vágjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk.

3. lépés
200 fokra előmelegített sütőben 8 perc alatt készre sütjük. (Légkeveréses sütőben 180 fokon 6-7 percig sütjük.)



Tipp

Nem muszáj egyszerre az összes kekszet elkészíteni, akár a fagyasztóban is maradhat 1-2 hétig a fóliába csomagolt tészta. A citrom-mák párosból sok finom sütemény készülhet, a citromos-mákos áfonyarolád is ilyen, érdemes elkészíteni.

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!

Süti beállítások