Citromos ricottatorta

Hozzávalók

Elkészítés

citromos sütemény recept, citromtorta, egyszerű torta, finom sütemény recept, gyors kevert sütemény, gyors torta, kevert túrótorta recept, Nagyi titka Tönkölybúza finomliszt, olasz túrótorta, ricottatorta, sütemény ricottával, túrós sütemény recept, túrótorta,

Nagyon egyszerű és könnyű olasz túrótorta rengeteg citrommal.

1. lépés:
A puha vajat 3-4 perc alatt robotgép segítségével alaposan kidolgozzuk a porcukorral, a vaníliával és a finomra reszelt citromhéjjal.

2. lépés:
A tojásokat egyesével a vajkrémhez keverjük. Addig folytatjuk, amíg könnyű, habos masszát nem kapunk.

3. lépés:
Belekeverjük a ricottát, végül pedig a beleszitált sütőporos lisztet is.

4. lépés:
A kivehető aljú torta- vagy piteformát alaposan kivajazzuk, majd beleszedjük a tésztát. A masszába nyomkodjuk a málnaszemeket, a tetejét pedig megszórjuk szeletelt mandulával.

5. lépés:
160 fokra előmelegített sütőben 45-50 perc alatt készre sütjük.

6. lépés:
Szeletelés előtt hagyjuk kihűlni.



Tipp

Készíthetjük citrom helyett narancshéjjal, a málnát is nyugodtan lecserélhetjük például áfonyára. Ha tetszett a recept, próbáld ki a narancsos kuglóf receptünket is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!