
-
Elkészítési idő: 70 perc
-
24 cm-es átmérőjű tortaformához
-
Nehézségi fok: 2/5
-
Nyomtatás
Citromos ricottatorta
Hozzávalók
Elkészítés
Nagyon egyszerű és könnyű olasz túrótorta rengeteg citrommal.
1. lépés:
A puha vajat 3-4 perc alatt robotgép segítségével alaposan kidolgozzuk a porcukorral, a vaníliával és a finomra reszelt citromhéjjal.
2. lépés:
A tojásokat egyesével a vajkrémhez keverjük. Addig folytatjuk, amíg könnyű, habos masszát nem kapunk.
3. lépés:
Belekeverjük a ricottát, végül pedig a beleszitált sütőporos lisztet is.
4. lépés:
A kivehető aljú torta- vagy piteformát alaposan kivajazzuk, majd beleszedjük a tésztát. A masszába nyomkodjuk a málnaszemeket, a tetejét pedig megszórjuk szeletelt mandulával.
5. lépés:
160 fokra előmelegített sütőben 45-50 perc alatt készre sütjük.
6. lépés:
Szeletelés előtt hagyjuk kihűlni.
Tipp
Készíthetjük citrom helyett narancshéjjal, a málnát is nyugodtan lecserélhetjük például áfonyára. Ha tetszett a recept, próbáld ki a narancsos kuglóf receptünket is!