Citromos teasütemény

Hozzávalók

Elkészítés

citromos sütemény, gyors sütemény recept, Nagyi Titka Extra finom süteményliszt, Nagyi Titka Fehér tönkölybúzaliszt,

Tökéletes délutáni sütemény egy jó tea mellé!

1. lépés
A cukrot a tojással és a vaníliával habosra, fehéredésig keverjük. Ezután hozzáadjuk a tejfölt, az olajat a két citrom finomra reszelt héját és egynek a levét. Összedolgozzuk, majd beleszitáljuk a sóval és sütőporral elkevert lisztet.

2. lépés
Simára keverjük a masszát, és átszedjük egy sütőpapírral bélelt, hosszúkás formába. 180 fokra (légkeveréssel csak 160 fok) előmelegített sütőbe tesszük kb. 45–50 percre, de végezzünk tűpróbát! A formából kiborítva hagyjuk kihűlni, hogy szépen szeletelhető legyen.

3. lépés
Tálalás előtt a félretett citrom levéhez annyi porcukrot adunk, hogy sűrűbb cukormázat kapjunk, ezzel csurgatjuk le a tetejét.



Tipp

A citromot helyettesíthetjük naranccsal, a citromos cukormáz helyett pedig meglocsolhatjuk olvasztott étcsokoládéval, úgy is nagyon finom lesz. Hasonlóan egyszerű kevert sütemény az áfonyás-kefires sütemény és a bögrés mákos is.

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm