Citromos-vaníliás darahab

Hozzávalók

Citromos-vaníliás darahab

Elkészítés

búzadarás édesség, darahab recept, egyszerű édesség, grízes édesség, grízes hab, grízpuding recept, habos édesség, Nagyi Titka Étkezési búzadara, pohárdesszer, pohárkrém, sütés nélküli desszert, sütés nélküli édesség, tojáshabos édesség, vaníliakrém, vaníliaszósz,

Nem szeretnél sokat időzni a desszerttel? Készíts darahabot!

1. lépés
A tejbe reszeljük a citromhéjat, hozzáadunk egy kevés vaníliakivonatot, és felforraljuk. Beleszórjuk a búzadarát, és állandó keverés mellett tejbegrízt főzünk belőle.

2. lépés
Közben a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjékhez adjuk a porcukrot, és kemény habbá verjük. Amikor elkészült a tejbegríz, még forrón, több részletben belekerverjük a tojáshabot. A krémet poharakba szedjük, és hűtőbe tesszük.

3. lépés
A tojássárgájákhoz adjuk a keményítőt, a porcukrot és ízlés szerinti mennyiségű vaníliát. 2-3 dl tejjel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a többi tejet is, és közepes lángon, kevergetve sodót főzünk belőle. Ezt félretesszük tálalásig.

4. lépés
A kihűlt darahab tetejére öntjük a sodót, végül csokireszelékkel vagy friss gyümölcsökkel megszórva tálaljuk.



Tipp

Ha tetszett a recept, próbáld ki a citromos darapudingot is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!