
-
Elkészítési idő: 20 perc + 120 perc hűtés perc
-
8-10 pohárhoz
-
Nehézségi fok: 1/5
-
Nyomtatás
Citromos-vaníliás darahab
Hozzávalók
Elkészítés
Nem szeretnél sokat időzni a desszerttel? Készíts darahabot!
1. lépés
A tejbe reszeljük a citromhéjat, hozzáadunk egy kevés vaníliakivonatot, és felforraljuk. Beleszórjuk a búzadarát, és állandó keverés mellett tejbegrízt főzünk belőle.
2. lépés
Közben a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjékhez adjuk a porcukrot, és kemény habbá verjük. Amikor elkészült a tejbegríz, még forrón, több részletben belekerverjük a tojáshabot. A krémet poharakba szedjük, és hűtőbe tesszük.
3. lépés
A tojássárgájákhoz adjuk a keményítőt, a porcukrot és ízlés szerinti mennyiségű vaníliát. 2-3 dl tejjel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a többi tejet is, és közepes lángon, kevergetve sodót főzünk belőle. Ezt félretesszük tálalásig.
4. lépés
A kihűlt darahab tetejére öntjük a sodót, végül csokireszelékkel vagy friss gyümölcsökkel megszórva tálaljuk.
Tipp
Ha tetszett a recept, próbáld ki a citromos darapudingot is!