
-
Elkészítési idő: 60 perc
-
10 darabhoz
-
Nehézségi fok: 2/5
-
Nyomtatás
Crêpes Suzette
Hozzávalók
Elkészítés
Készíts francia flambírozott palacsintát!
1. lépés:
A tészta hozzávalóit botmixerrel simára dolgozzuk, majd vékonyan kiolajozott serpenyőben megsütjük a palacsintákat.
2. lépés:
Egy nagy serpenyőbe öntjük a cukrot, majd közepes lángon, világos színű karamellt készítünk belőle. Közben a narancs héját lereszeljük, a levét pedig kifacsarjuk. A narancslevet óvatosan a karamellre öntjük. (Ha összekapja kicsit, ne essünk kétségbe, fel fog olvadni a cukor, de érdemes felmelegíteni kicsit.) Hozzáadjuk a narancshéjat is, és kissé beforraljuk. Ezután jöhet az alkohol. Miután hozzáadtuk, óvatosan gyújtsuk meg. Végül a vajat is beletesszük.
3. lépés:
A palacsintákat összehajtjuk, és a serpenyőbe helyezzük őket, közben alaposan megmártva a szószban. (A legjobb óvatosan abban hajtogatni két villa segítségével.) Lefedve, alacsony lángon, kb. 5 percig hagyjuk, hogy magába szívja a szószt.
4. lépés:
Az elkészült palacsintát forrón tálaljuk.
Tipp
Ha szereted a finom palacsintákat, próbáld ki a túrós palacsintatekercseket is!