Crêpes Suzette

Hozzávalók

Elkészítés

crepes Suzette recept, flambírozott palacsinta recept, francia palacsinta recept, Nagyi Titka Extra finom süteményliszt, narancsos palacsinta recept, palacsinta recept, szirupos palacsinta,

Készíts francia flambírozott palacsintát!

1. lépés:
A tészta hozzávalóit botmixerrel simára dolgozzuk, majd vékonyan kiolajozott serpenyőben megsütjük a palacsintákat.

2. lépés:
Egy nagy serpenyőbe öntjük a cukrot, majd közepes lángon, világos színű karamellt készítünk belőle. Közben a narancs héját lereszeljük, a levét pedig kifacsarjuk. A narancslevet óvatosan a karamellre öntjük. (Ha összekapja kicsit, ne essünk kétségbe, fel fog olvadni a cukor, de érdemes felmelegíteni kicsit.) Hozzáadjuk a narancshéjat is, és kissé beforraljuk. Ezután jöhet az alkohol. Miután hozzáadtuk, óvatosan gyújtsuk meg. Végül a vajat is beletesszük.

3. lépés:
A palacsintákat összehajtjuk, és a serpenyőbe helyezzük őket, közben alaposan megmártva a szószban. (A legjobb óvatosan abban hajtogatni két villa segítségével.) Lefedve, alacsony lángon, kb. 5 percig hagyjuk, hogy magába szívja a szószt.

4. lépés:
Az elkészült palacsintát forrón tálaljuk.



Tipp

Ha szereted a finom palacsintákat, próbáld ki a túrós palacsintatekercseket is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!