
-
Elkészítési idő: 45 perc + 60 perc pihentetés = 105 perc
-
4-6 adahhoz
-
Nehézségi fok: 1/5
-
Nyomtatás
Császármorzsa búzadarával készítve
Hozzávalók
Elkészítés
Így készítsd el a császármorzsát búzadarából!
1. lépés
A búzadarát elvegyítjük a liszttel egy tálban, majd felöntjük a tejjel, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a vaníliát (lehet kivonat vagy por) és a mazsolát, ezután legalább 1 órán át pihentetjük, hogy a búzadara magába tudja szívni a nedvességet.
2. lépés
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgájákat fehéredésig keverjük a porcukorral. A sárgájás keveréket összevegyítjük a pihentetett grízes alappal, végül pedig beleforgatjuk a fehérjehabot.
3. lépés
Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk a vaj felét, majd rászedjük a massza felét. Az elején még nem kell nagyon mozgatnunk a tésztát, csak ha már kezd szépen barnulni az alja. Ekkor a falapáttal 4 részre vágjuk, és óvatosan megpróbáljuk megfordítani a darabokat. Ahogy sütögetjük, mindig egyre kisebb darabokra vágjuk, így szépen tud pirulni minden falat. Ha szeretnénk egészen morzsás állagúra is dolgozhatjuk, én a picit nagyobbat szeretem. Nagyjából 15 perc sütögetés után elkészül a császármorzsánk, amit még melegen, porcukorral és finom lekvárral tálalunk. Ha elkészült az első adag, a maradék tésztával megismételjük a műveletet.
Tipp
A smarni az egyik kedvenc édességem, ha van időm, ezt a változatot sütöm, de ha nem akarom pihentetni a tésztát, inkább a lisztes verziót szoktam sütni, a végeredmény mindkét esetben nagyszerű lesz!