Császármorzsa búzadarával készítve

Hozzávalók

Császármorzsa

Elkészítés

búzadarás császármorzsa recept, császármorzsa grízzel, császármorzsa recept, egyszerű császármorzsa recept, imádunk sütni recept, Nagyi titka búzadara recept, Nagyi titka recept, osztrák édesség recept, smarni recept,

Így készítsd el a császármorzsát búzadarából!

1. lépés

A búzadarát elvegyítjük a liszttel egy tálban, majd felöntjük a tejjel, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a vaníliát (lehet kivonat vagy por) és a mazsolát, ezután legalább 1 órán át pihentetjük, hogy a búzadara magába tudja szívni a nedvességet.

2. lépés

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgájákat fehéredésig keverjük a porcukorral. A sárgájás keveréket összevegyítjük a pihentetett grízes alappal, végül pedig beleforgatjuk a fehérjehabot.

3. lépés

Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk a vaj felét, majd rászedjük a massza felét. Az elején még nem kell nagyon mozgatnunk a tésztát, csak ha már kezd szépen barnulni az alja. Ekkor a falapáttal 4 részre vágjuk, és óvatosan megpróbáljuk megfordítani a darabokat. Ahogy sütögetjük, mindig egyre kisebb darabokra vágjuk, így szépen tud pirulni minden falat. Ha szeretnénk egészen morzsás állagúra is dolgozhatjuk, én a picit nagyobbat szeretem. Nagyjából 15 perc sütögetés után elkészül a császármorzsánk, amit még melegen, porcukorral és finom lekvárral tálalunk. Ha elkészült az első adag, a maradék tésztával megismételjük a műveletet.

 



Tipp

A smarni az egyik kedvenc édességem, ha van időm, ezt a változatot sütöm, de ha nem akarom pihentetni a tésztát, inkább a lisztes verziót szoktam sütni, a végeredmény mindkét esetben nagyszerű lesz!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!