
-
Elkészítési idő: 40 perc
-
6-8 adag
-
Nehézségi fok: 3/5
-
Nyomtatás
Császármorzsa
Hozzávalók
Elkészítés
Ráérős hétvégi reggeli vagy hétköznapi vacsora is lehet. Egy biztos, a császármorzsa mindig nagyon jólesik.
1. lépés
A császármorzsához a tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjékből a porcukor felével habot verünk. A tojássárgájákat simára keverjük a maradék cukorral, a liszttel, a vaníliával és a csipetnyi sóval. Folyamatosan hozzáadagoljuk a tejet. Ha elkészül az alap, több részletben beleforgatjuk a fehérjehabot.
2. lépés
Egy nagy serpenyőt felmelegítünk, és beleteszünk egy nagyobb darab vajat, a masszából beleöntünk egy bőséges adagot, és aranyszínűre sütjük. (Ezen a ponton ízlés szerint megszórhatjuk mazsolával.) Óvatosan megfordítjuk. Itt akár előbb megfelezhetjük vagy negyedelhetjük is, akkor könnyebb a dolgunk. Amikor már majdnem kész, a sütőlapáttal kisebb darabokra vágjuk a tésztát, közben pici vajat még adhatunk hozzá. Már szedhetjük is tányérra, porcukorral és lekvárral tálaljuk a császármorzsát. A sütést pedig addig folytatjuk, amíg van a tésztából.
Tipp
Télen, egy bögre forró teával/forralt borral pihentető hüttehangulatot idéz, nyáron pedig szinte kötelező elem a frissen befőzött vaníliás baracklekvár mellé. A hétvégi reggelik másik nagy klasszikusát, a gofrit is érdemes kipróbálni.