
-
Elkészítési idő: 70 perc
-
4 darabhoz
-
Nehézségi fok: 3/5
-
Nyomtatás
Cseresznyés-mandulás galette
Hozzávalók
Elkészítés
A galette az egyik kedvenc tavaszi/nyári süteményem, mert friss, édeskés, savanykás gyümölcsökkel lehet a legjobbakat készíteni.
1. lépés
A galette-tészta hozzávalóit késes robotgéppel vagy az ujjbegyeinkkel összemorzsoljuk, majd sima tésztát gyúrunk belőle. Lefóliázva hűtőbe tesszük 1 órára.
2. lépés
Közben kimagozzuk a cseresznyét, és elkeverjük a cukorral és a keményítővel.
3. lépés
A megdermedt tésztát 4 részre osztjuk, és mindegyiket kb. 2-3 mm vastagságú kör alakúra nyújtjuk. Két centiméteres peremet hagyva a szélén, megszórjuk a morzsa és a mandula keverékével, majd ráhalmozzuk a gyümölcsöt. A tészta szélét visszahajtjuk, kissé összecsippentve az ujjunkkal.
4. lépés
Tojással megkenjük, majd 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb. 30 percre. A legjobb még melegen tálalni a galette-et!
Tipp
A galette nagyon sokféleképpen variálható. dióval és sárgabarackkal, fahéjas nyári almával, levendulás őszibarackkal, vagy éppen túrós meggytöltelékkel is nagyon finom!