
-
Elkészítési idő: 60 perc + 30 perc hűtés perc
-
24 cm-es átmérőjű piteformához
-
Nehézségi fok: 3/5
-
Nyomtatás
Cseresznyés-mandulás pite
Hozzávalók
Elkészítés
Ezt a süteményt cseresznyéből vagy meggyből is elkészítheted!
1. lépés
A tészta hozzávalóit az ujjbegyeink vagy késes robotgép segítségével összedolgozzuk. Műanyag fóliába csomagoljuk, és 30 percre a fagyasztóba tesszük dermedni.
2. lépés
Közben kimagozzuk a cseresznyét, majd összeforgatjuk a keményítővel és a cukorral. (Ha édes a cseresznye, nyugodtan el is hagyhatjuk a cukrot.)
3. lépés
A tésztát lisztezett munkalapon kinyújtjuk, és a piteformába illesztjük. Beleigazítjuk, majd a nyújtófa segítségével levágjuk a túllógó részeket. (Ezekből lesznek a rácsok a tetején.)
4. lépés
A mandulát a pite aljába szórjuk, majd eloszlatjuk rajta a gyümölcsöt is. A kimaradt tésztából rácsokat nyújtunk, és a pite tetejére helyezzük őket. Végezetül megkenjük a rácsokat az elhabart tojássárgájával.
5. lépés
180 fokra előmelegített sütőben, kb. 30 perc alatt készre sütjük a süteményt.
Tipp
A mandula és a cseresznye remek páros, próbáld ki a cseresznyés-marcipános morzsapitét is!