Cseresznyés-mandulás pite

Hozzávalók

cseresznyés-mandulás pite

Elkészítés

cseresznyés pite recept, cseresznyés sütemény recept, gyümölcsös pite recept, gyümölcsös sütemény recept, mandulás sütemény recept, meggyes sütemény recept, Nagyi Titka Extra finom süteményliszt, Nagyi titka omlós tészta süteményliszt, omlós tészta süteményliszt recept, pite recept, rácsos pite recept, süteményliszt recept,

Ezt a süteményt cseresznyéből vagy meggyből is elkészítheted!

1. lépés

A tészta hozzávalóit az ujjbegyeink vagy késes robotgép segítségével összedolgozzuk. Műanyag fóliába csomagoljuk, és 30 percre a fagyasztóba tesszük dermedni.

2. lépés

Közben kimagozzuk a cseresznyét, majd összeforgatjuk a keményítővel és a cukorral. (Ha édes a cseresznye, nyugodtan el is hagyhatjuk a cukrot.)

3. lépés

A tésztát lisztezett munkalapon kinyújtjuk, és a piteformába illesztjük. Beleigazítjuk, majd a nyújtófa segítségével levágjuk a túllógó részeket. (Ezekből lesznek a rácsok a tetején.)

4. lépés

A mandulát a pite aljába szórjuk, majd eloszlatjuk rajta a gyümölcsöt is. A kimaradt tésztából rácsokat nyújtunk, és a pite tetejére helyezzük őket. Végezetül megkenjük a rácsokat az elhabart tojássárgájával.

5. lépés

180 fokra előmelegített sütőben, kb. 30 perc alatt készre sütjük a süteményt.



Tipp

A mandula és a cseresznye remek páros, próbáld ki a cseresznyés-marcipános morzsapitét is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!

Süti beállítások