
-
Elkészítési idő: 60 perc
-
24 cm-es átmérőjű piteformához
-
Nehézségi fok: 2/5
-
Nyomtatás
Cseresznyés-marcipános morzsapite
Hozzávalók
Elkészítés
Ennél a süteménynél nem kell a pitetészta kinyújtásával bajlódni!
1. lépés
A tészta hozzávalóit az ujjbegyeink vagy késes robotgép segítségével összedolgozzuk. Az így kapott tészta kb. háromnegyed részét a piteforma aljába nyomkodjuk egyenletes rétegben. A széleken kicsit lehet magasabb. A formával együtt 10 percre a fagyasztóba tesszük a tésztát dermedni. Betesszük a marcipánt is mellé.
2. lépés
A kimagozott cseresznyét (használhatunk meggyet vagy más savanykás gyümölcsöt is) elkeverjük a keményítővel.
3. lépés
A pihentetett tésztát kivesszük a fagyasztóból, egyenletesen eloszlatjuk rajta a gyümölcsöt, majd ráreszeljük a marcipánt is. A tetejére morzsoljuk a maradék tésztát, megszórjuk a szeletelt mandulával, végül pedig visszatesszük a fagyasztóba, amígy bemelegszik a sütő.
4. lépés
180 fokra előmelegített sütőben, kb. 35 perc alatt készre sütjük a süteményt. Langyosan már szépen szeletelhető.
Tipp
A másik kedvenc cseresznyés sütim a cseresznyés-mandulás galette, próbáld ki azt is!