Cseresznyés-marcipános morzsapite

Hozzávalók

cseresznyés-marcipános pite

Elkészítés

cseresznyés morzsasüti recept, cseresznyés pite recept, cseresznyés sütemény recept, egyszerű pite recept, gyümölcsös pite recept, gyümölcsös sütemény recept, marcipános sütemény recept, meggyes sütemény recept, morzsasüti recept, Nagyi Titka Extra finom süteményliszt, omlós tészta süteményliszt recept, pite recept, pitetészta nyújtás nélkül, süteményliszt recept, tojásmentes pite recept, tojásmentes sütemény recept,

Ennél a süteménynél nem kell a pitetészta kinyújtásával bajlódni!

1. lépés

A tészta hozzávalóit az ujjbegyeink vagy késes robotgép segítségével összedolgozzuk. Az így kapott tészta kb. háromnegyed részét a piteforma aljába nyomkodjuk egyenletes rétegben. A széleken kicsit lehet magasabb. A formával együtt 10 percre a fagyasztóba tesszük a tésztát dermedni. Betesszük a marcipánt is mellé.

2. lépés

A kimagozott cseresznyét (használhatunk meggyet vagy más savanykás gyümölcsöt is) elkeverjük a keményítővel.

3. lépés

A pihentetett tésztát kivesszük a fagyasztóból, egyenletesen eloszlatjuk rajta a gyümölcsöt, majd ráreszeljük a marcipánt is. A tetejére morzsoljuk a maradék tésztát, megszórjuk a szeletelt mandulával, végül pedig visszatesszük a fagyasztóba, amígy bemelegszik a sütő.

4. lépés

180 fokra előmelegített sütőben, kb. 35 perc alatt készre sütjük a süteményt. Langyosan már szépen szeletelhető.



Tipp

A másik kedvenc cseresznyés sütim a cseresznyés-mandulás galette, próbáld ki azt is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!