Csigalinzer

Hozzávalók

Elkészítés

csigakeksz, linzer, linzerrecept, Nagyi Titka Búzafinomliszt,

Jópofa minta, finom keksz: kicsik és nagyok is szeretni fogják!

1. lépés
A hozzávalókból – a kakaó kivételével – tésztát gyúrunk. Kettéválasztjuk, és az egyik felébe belegyúrjuk a kakaóport. Fóliába csomagolva 30–60 percre hűtőbe rakjuk, hogy jól nyújtható állagú legyen.

2. lépés
Lisztezett munkalapon, vagy két ív sütőpapír között egyforma, kb. 2-3 mm vastagságú téglalappá nyújtjuk mindkét tésztát. A fehér lapra helyezzük a barnát, és szorosan feltekerjük (itt is segítségünkre lesz a sütőpapír). Fóliába csomagolva 2-3 órára hűtőbe tesszük. Addig kell várnunk, amíg a tészta már teljesen megkeményedik.

3. lépés
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tésztát kicsomagoljuk, és kb. 5 mm vastag szeletekre vágjuk. A kekszeket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és 10–12 perc alatt készre sütjük. (Légkeveréses sütőben 160 fokon 10 percig sütjük.) Akkor jó, ha a teteje még világos, de az alja már szép színt kap. Pár perc pihentetés után szépen levehetjük a tepsiről.



Tipp

Ízesíthetjük a linzer tésztáját citrom vagy narancs reszelt héjával, kerülhet bele őrölt fahéj, gyömbér és kardamom is. A kész csigakeksz dobozban, akár 1-2 hétig is eláll. Finom és mutatós vendégváró ez a csokis keksz is, érdemes elkészíteni!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm