Csíkos kakaós kalács

Hozzávalók

Elkészítés

csíkos kalács recept, csokoládés kalács recept, édes kalács recept, egyszerű kalácsformázás, finom kalács, húsvéti kalács, kakaós kalács recept, kalács formában, kalács gyerekeknek, kalács másként, kalács recept, kalács reggelire, különleges kalács recept, márványos kalács recept, mintás kalács, reggeli kalács,

Íme egy kalács, amit nem kell fonni, mégis jól mutat.

1. lépés

A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.

2. lépés

A liszthez adjuk a sót, a maradék porcukrot, a vaníliát és az élesztős tejet. Elkezdjük dagasztani a tésztát. 4-5 perc dagasztás után, több részletben hozzáadunk 75 g vajat. Mindig várjuk meg, amíg a tészta felveszi az előző adagot.

3. lépés

Ha már feszes és ruganyos a tésztánk, kettéosztjuk. Az egyik feléből gombócot formázunk. A másik feléhez hozzáadjuk a kakaót és a maradék vajat, majd addig dagasztjuk, amíg teljesen megfesti a kakaó a tésztát. (A különlegesebb ízek kedvelői reszeljenek bele egy kis tonkababot is.)

4. lépés

A kétféle tésztát letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük, majd enyhén lisztezett munkalapon külön-külön téglalap alakúra nyújtjuk. A világos tésztára ráhelyezzük a kakaósat, és felcsavarjuk. Az illesztésnél összecsípjük, ez a rész kerül majd alulra a formában.

5. lépés

A rudat egy sütőpapírral bélelt kenyérsütőformába fektetjük. 20-30 percig kelesztjük. A tetejét sütés előtt megkenjük a tejjel elhabart tojással. 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 30 perc alatt készre sütjük.

 

 



Tipp

Ha tetszett a recept, próbáld ki a pihe-puha tejes kalácsot is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!

Süti beállítások