Csokis-cseresznyés zsemlék

Hozzávalók

Csokis-cseresznyész zsemlék

Elkészítés

aszalt cseresznyés recept, barna zsemle recept, csokoládés péksütemény recept, édes péksütemény recept, édes zsemle recept, kakaós kelt tészta recept, kakaós zsemle recept, kenyélliszt recept, Nagyi titka Fehér búzakenyérliszt, Nagyi titka kenyérliszt recept, otthoni zsemlesütés, péksütemény sütés otthon, zsemle recept,

Nem csak sós zsemléket süthetünk. Megkenheted vajjal, mogyorókrémmel vagy lekvárral is!

1. lépés

Az aszalt cseresznyét beáztatjuk egy tál forró vízbe, hogy kicsit felpuhuljon.

2. lépés

A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A liszthet adjuk a kakaót, a csipetnyi sót, a maradék cukrot, a vizet, az olajat és az élesztős tejet. Elkezdjük dagasztani. Nagyjából félidőben beledolgozzuk a leszűrt cseresznyét és a felaprított csokoládét. Az alaposan megdagasztott tésztát áttesszük egy vékonyan kiolajozott tálba, és lefedve, meleg helyen, kb. 1 órát kelesztjük.

3. lépés

A megkelt tésztát 9 egyforma részre vágjuk. Mindegyikből gombócot formázunk. Áttesszük őket egy kivajazott sütőformába. Maradjon köztük hely, mert meg fognak nőni! További 20 percig kelesztjük. A tetejüket megkenjük a tejjel elhabart tojássárgájával, ezután pedig megszórjuk szeletelt mandulával.

4. lépés

180 fokra előmelegített sütőben, kb. 25 perc alatt készre sütjük.

 



Tipp

Ha szereted a nem hagyományos zsemléket, próbáld ki az édesburgonyás változatot is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!