Csokis-fagyis gofriszendvics

Hozzávalók

Csokis-fagyis gofriszendvics

Elkészítés

belga gofri recept, belga waffel recept, csokidarabos gofri recept, csokis gofri recept, édes gofri recept, egyszerű gofri recept, élesztős gofri recept, fagyis gofri, fagyival töltött gofri recept, fagyival töltött sütemény recept, fagylalttal töltött gofri recept, gofri recept, gofriszendvics recept, kelt gofri recept, Nagyi Titka Kelt tészta süteményliszt, nagyi titka kelt tészta süteményliszt recept, Nagyi titka recept, waffel recept,

A ropogós, csokidarabos gofrikba jó adag fagylaltot töltöttem.

1. lépés
A tészta száraz hozzávalóit elvegyítjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat is. Csomómentesre keverjük, és letakarva, meleg helyen 30-40 percig pihentetjük.

2. lépés
A megkelt tésztát forró gofrisütőbe kanalazzük, és készre sütjük. Hiába tapadásmentes. Én vékonyan végig szoktam kenni a sütőlapot egy kis vajjal, így még ropogósabb és finomabb lesz a gofri külseje. Ez a gofri lassabban sül, mint a sütőporos, de annál finomabb. Ekkora mennyiségből – a sütő méretétől függően – 4 darab lesz.

3. lépés
A forró gofrikat négybe vágjuk, kettő közé töltünk egy-egy gombóc jéghideg fagylaltot (esetleg pár szem bogyós gyümölcsöt), és már ehetjük is!



Tipp

A kész fagyiszendvicseket nem érdemes fagyasztóba tenni, mert a fagyi kifolyik, a gofri pedig megkeményedik, így fontos, hogy frissen fogyasszuk. Ha nincs otthon fagyid, készíts magadnak egyszerűen: a banánt tedd szeletelve egy tálcán a fagyasztóba, majd ha megfagyott, késes aprítóban vagy turmixban dolgozd krémesre, és már kész is a fagyi! Tehetsz hozzá epret, karamellát, mogyorókrémet, amit csak szeretnél.

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!

Süti beállítások