
-
Elkészítési idő: 60 perc + 40 perc pihentetés = 100 perc
-
2 egész kör gofriszendvicshez
-
Nehézségi fok: 2/5
-
Nyomtatás
Csokis-fagyis gofriszendvics
Hozzávalók
Elkészítés
A ropogós, csokidarabos gofrikba jó adag fagylaltot töltöttem.
1. lépés
A tészta száraz hozzávalóit elvegyítjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat is. Csomómentesre keverjük, és letakarva, meleg helyen 30-40 percig pihentetjük.
2. lépés
A megkelt tésztát forró gofrisütőbe kanalazzük, és készre sütjük. Hiába tapadásmentes. Én vékonyan végig szoktam kenni a sütőlapot egy kis vajjal, így még ropogósabb és finomabb lesz a gofri külseje. Ez a gofri lassabban sül, mint a sütőporos, de annál finomabb. Ekkora mennyiségből – a sütő méretétől függően – 4 darab lesz.
3. lépés
A forró gofrikat négybe vágjuk, kettő közé töltünk egy-egy gombóc jéghideg fagylaltot (esetleg pár szem bogyós gyümölcsöt), és már ehetjük is!
Tipp
A kész fagyiszendvicseket nem érdemes fagyasztóba tenni, mert a fagyi kifolyik, a gofri pedig megkeményedik, így fontos, hogy frissen fogyasszuk. Ha nincs otthon fagyid, készíts magadnak egyszerűen: a banánt tedd szeletelve egy tálcán a fagyasztóba, majd ha megfagyott, késes aprítóban vagy turmixban dolgozd krémesre, és már kész is a fagyi! Tehetsz hozzá epret, karamellát, mogyorókrémet, amit csak szeretnél.