
-
Elkészítési idő: 90 perc
-
10-12 darabhoz
-
Nehézségi fok: 2/5
-
Nyomtatás
Csokis-krémsajtos halloween cupcake
Hozzávalók
Elkészítés
Rém finom és rém cuki muffinok kerülnek a tányérra.
1. lépés
A vajat és az étcsokoládét összeolvasztjuk. A tojásokat és az egy fehérjét fehéredésig keverjük a nádcukorral és a vaníliakivonattal. A csokoládés vajat a tojásos keverékhez adjuk, elkeverjük, majd mehet bele a só, a liszt és a narancshéj is. A masszát papírkapszlikba mérjük.
2. lépés
A krémsajtot kikeverjük a tojássárgájával, a porcukorral és a vaníliával, majd 1-1 nagyobb teáskanálnyi adagot a muffinok közepébe pottyantunk. 160 fokra előmelegített sütőben, kb. 22-25 perc alatt készre sütjük. A sütési idő a muffinkapszlik méretétől függően változhat. A lényeg, hogy ne legyen folyós, de ne is süssük túl.
3. lépés
Amíg sül a muffin, elkészítjük a trüffelkrémet. Ehhez a tejszínt felforraljuk, majd a felaprított csokoládéra öntjük, elkeverjük benne, és amikor már kezd selymes állaga lenni, beledolgozzuk a puha vajat is. Betesszük a hűtőbe vagy a fagyasztóba, hogy megszilárduljon. Amikor már megdermedt, robotgép segítségével alacsony fokozaton felhabosítjuk.
4. lépés
A teljesen kihűlt muffinok tetején eloszlatjuk a trüffelkrémet. Nyugodtan lehet rendetlen, maszatos! A süteményt még megforgatjuk csokidarában, és díszítjük cukorkákkal.
Tipp
Ha belelendülsz a cupcake készítésbe, vann tippünk múmia muffinhoz és szellemes cupcake-ekhez, de kétségkívül a legmenőbb a pók-keksz marad.