
-
Elkészítési idő: 45 perc
-
8 személyre
-
Nehézségi fok: 2/5
-
Nyomtatás
Csokis-málnás gőzölt sütemény
Hozzávalók
Elkészítés
A csodás, olvadós csokoládét a savanykás málna emeli új szintre.
1. lépés
A száraz hozzávalókat egy nagy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, a tejet, a tojásokat is. Ízesíthetjük narancshéjjal és vaníliával ízlés szerint.
2. lépés
A masszát egy kevés vajjal kikent kerámiaedénybe szedjük, ezután a tetejére szórjuk az aprított csokoládét és a málnát.
3. lépés
Az edényt egy magasfalú tepsibe tesszük, alá rakjunk egy összehajtott konyharuhát. Forrásban lévő vizet nagyon óvatosan az edény köré öntünk a tepsibe, majd betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 25-30 percre.
4. lépés
Nagyon óvatosan kivesszük az elkészült süteményt, kiemeljük a forró vízből, és felvert (vaníliás) tejszínhabbal tálaljuk.
Tipp
Ha szereted a málna-csoki párost, akkor próbáld ki a brownie tortácskákat is.