
-
Elkészítési idő: 90 perc
-
26x38 cm-es tepsihez
-
Nehézségi fok: 1/5
-
Nyomtatás
Csokis-meggyes csodasüti
Hozzávalók
Elkészítés
Az összeállítás pillanatok alatt megvan, csak a sütési időt kell kivárni, majd türelmesnek lenni, amíg szeletelhető lesz.
1. lépés
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük.
2. lépés
A sárgájákat fehéredésig keverjük a cukorral, a vaníliával és egy csipet sóval. Ezután hozzáadjuk az olvasztott vajat, majd felváltva a kakaóval vegyített lisztet és a tejet. Csomómentesre keverjük. Utolsó lépésként több részletben beleforgatjuk a fehérjehabot.
3. lépés
A masszát egy sütőpapírral bélelt, magas falú tepsibe öntjük. Megszórjuk a meggyel és az aprított étcsokoládéval.
4. lépés
A tepsit hideg sütőbe helyezzük, majd bekapcsoljuk 140-150 fokosra. Nagyjából 60 perc alatt készül el, de lehet akár 80 perc is. A bemelegedési időtől és a kicsit eltérő tepsimérettől is függhet a sütési idő. Akkor van készen, ha megmozgatva a tepsit már nem folyós benne a tészta, hanem inkább remegős, pudingszerű. Teljesen kihűlve, kockákra vágva tálaljuk.
Tipp
A meggy visszahozza kicsit a nyári hangulatot a borúsabb időben is, így szívesen használom csokoládéval, de dióval is, például a meggyes-diós tönkölysütiben.