Csokis-narancsos ricottafánk

Hozzávalók

Csokis-narancsos ricottafánk

Elkészítés

csokis fánk recept, egyszerű fánk recept, fánk kelesztés nélkül, gyors fánk recept, könnyű fánk recept, Nagyi titka fánk recept, Nagyi titka fánkliszt recept, narancsos fánk, olasz fánk recept, ricotta recept, ricottafánk recept, sütőporos fánk recept, túrófánk recept,

A narancs és az étcsokoládé tökéletesen kiegészítik az olasz túrót.

1. lépés

A tojásokat fehéredésig keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a ricottát, a finomra reszelt narancshéjat és a vaníliakivonatot. (Amennyiben nincs vaníliakivonatunk, érdemes 1 evőkanál rumot beletenni.) Sima masszává dolgozzuk a hozzávalókat, végül mehet bele a sütőporral elkevert liszt és a felaprított étcsokoládé is.

2. lépés

Ragadós lesz még az állaga, de benedvesített kézzel szép golyóvá tudjuk formázni. Az olajat felhevítjük kb. 180 fokra (ne legyen nagyon forró, nehogy megégjenek a fánkok.), és több részletben aranybarnára sütjük benne a diónyi méretűre gömbölyített golyócskákat. Konyhai törlővel bélelt tálba szedjük őket, végül pedig porcukorral megszórva tálaljuk.



Tipp

Ha pedig nincs kedved olajszagot csinálni, próbált ki a fahéjas muffin fánkot!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!