
-
Elkészítési idő: 60 perc
-
kb. 30 darabhoz
-
Nehézségi fok: 2/5
-
Nyomtatás
Csokis-narancsos ricottafánk
Hozzávalók
Elkészítés
A narancs és az étcsokoládé tökéletesen kiegészítik az olasz túrót.
1. lépés
A tojásokat fehéredésig keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a ricottát, a finomra reszelt narancshéjat és a vaníliakivonatot. (Amennyiben nincs vaníliakivonatunk, érdemes 1 evőkanál rumot beletenni.) Sima masszává dolgozzuk a hozzávalókat, végül mehet bele a sütőporral elkevert liszt és a felaprított étcsokoládé is.
2. lépés
Ragadós lesz még az állaga, de benedvesített kézzel szép golyóvá tudjuk formázni. Az olajat felhevítjük kb. 180 fokra (ne legyen nagyon forró, nehogy megégjenek a fánkok.), és több részletben aranybarnára sütjük benne a diónyi méretűre gömbölyített golyócskákat. Konyhai törlővel bélelt tálba szedjük őket, végül pedig porcukorral megszórva tálaljuk.
Tipp
Ha pedig nincs kedved olajszagot csinálni, próbált ki a fahéjas muffin fánkot!