Csokis palacsintatorony

Hozzávalók

Elkészítés

csokis palacsinta, Nagyi Titka Extra finom süteményliszt, palacsinta recept,

Kicsik és nagyok kedvence, egy igazi csokis finomság mini palacsintákból.

1. lépés
A palacsintatészta száraz hozzávalóit egy nagy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, a tojást, a vaníliakivonatot és az apróra vágott csokoládét. Fokozatosan adagoljuk hozzá a tejet, és csomómentesre keverjük.

2. lépés
A palacsintasütőt felmelegítjük, a közepét vékonyan megkenjük egy kevés vajjal, és rácsurgatunk egy szedőkanálnyit a masszából. Közepes lángon sütjük, majd óvatosan megfordítjuk. A kész palacsintákat egymás mellé szedjük, és vékonyan meghintjük porcukorral.

3. lépés
Amíg sül a palacsinta, elkészítjük a csokoládékrémet is. Ehhez felforraljuk a tejszínt, majd elkeverjük benne az aprított csokoládét. Végül egy kevés vajjal simára keverjük. A palacsintákat egymásra helyezzük, és mindegyik közé kenünk 1 evőkanálnyit a ganache-ból. Végül meglocsoljuk a maradékkal, és ízlésesen feldíszítjük. Azonnal tálaljuk!



Tipp

Kínálhatunk mellé friss bogyós gyümölcsöket és tejszínhabot, és nagyon finom karamellszósszal, banánnal, fahéjas párolt almával is. Készülhet tönkölypalacsintából is, úgy is nagyon finom lesz!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!