
-
Elkészítési idő: 60 perc
-
12 db
-
Nehézségi fok: 2/5
-
Nyomtatás
Csokis palacsintatorony
Hozzávalók
Elkészítés
Kicsik és nagyok kedvence, egy igazi csokis finomság mini palacsintákból.
1. lépés
A palacsintatészta száraz hozzávalóit egy nagy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, a tojást, a vaníliakivonatot és az apróra vágott csokoládét. Fokozatosan adagoljuk hozzá a tejet, és csomómentesre keverjük.
2. lépés
A palacsintasütőt felmelegítjük, a közepét vékonyan megkenjük egy kevés vajjal, és rácsurgatunk egy szedőkanálnyit a masszából. Közepes lángon sütjük, majd óvatosan megfordítjuk. A kész palacsintákat egymás mellé szedjük, és vékonyan meghintjük porcukorral.
3. lépés
Amíg sül a palacsinta, elkészítjük a csokoládékrémet is. Ehhez felforraljuk a tejszínt, majd elkeverjük benne az aprított csokoládét. Végül egy kevés vajjal simára keverjük. A palacsintákat egymásra helyezzük, és mindegyik közé kenünk 1 evőkanálnyit a ganache-ból. Végül meglocsoljuk a maradékkal, és ízlésesen feldíszítjük. Azonnal tálaljuk!
Tipp
Kínálhatunk mellé friss bogyós gyümölcsöket és tejszínhabot, és nagyon finom karamellszósszal, banánnal, fahéjas párolt almával is. Készülhet tönkölypalacsintából is, úgy is nagyon finom lesz!