
-
Elkészítési idő: 30 perc
-
8-10 szelethez
-
Nehézségi fok: 3/5
-
Nyomtatás
Csokis tekercs
Hozzávalók
Elkészítés
A piskótatekercset ezúttal cseréld le erre a változatra!
1. lépés
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket a porcukorral kemény habbá verjük. A kissé elhabart sárgájákat a habba forgatjuk, majd beleszitáljuk a száraz hozzávalókat, és óvatos mozdulatokkal összekeverjük. A masszát sütőpapírral bélelt tepsire szedjük, és elegyengetjük. 170 fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt készre sütjük.
2. lépés
A töltelékhez a tejszínt kemény habbá verjük a porcukorral. A krémsajtot kikeverjük a vaníliával, és összeforgatjuk a tejszínhabbal.
3. lépés
A kisült piskótáról óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt, majd a papírba vagy egy tiszta konyharuhába még langyosan feltekerjük, így hagyjuk kihűlni. Ezután kicsomagoljuk, megkenjük a krém nagyobb felével, megszórjuk gyümölccsel, és megint feltekerjük. A sütemény külsejét lekenjük a maradék krémmel, végül gyümölccsel megszórva tálaljuk. Szeletelés előtt mindenképp pihentessük legalább 3 órát a hűtőben!
Tipp
A piskótatekercs méltán vált az egyik kedvenc süteményünkké, hiszen egyszerűen és gyorsan elkészíthetjük. A másik nagy kedvencem a citromos-mákos áfonyarolád.