Csokis tekercs

Hozzávalók

Csokis tekercs

Elkészítés

egyszerű piskótarecept recept, egyszerű piskótatekercs recept, gyors gyümölcsös sütemény, gyümölcsös piskóta, kakaós piskótatekercs recept, krémsajtos piskótatekercs recept, Nagyi Titka Extra finom süteményliszt,

A piskótatekercset ezúttal cseréld le erre a változatra!

1. lépés
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket a porcukorral kemény habbá verjük. A kissé elhabart sárgájákat a habba forgatjuk, majd beleszitáljuk a száraz hozzávalókat, és óvatos mozdulatokkal összekeverjük. A masszát sütőpapírral bélelt tepsire szedjük, és elegyengetjük. 170 fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt készre sütjük.

2. lépés
A töltelékhez a tejszínt kemény habbá verjük a porcukorral. A krémsajtot kikeverjük a vaníliával, és összeforgatjuk a tejszínhabbal.

3. lépés
A kisült piskótáról óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt, majd a papírba vagy egy tiszta konyharuhába még langyosan feltekerjük, így hagyjuk kihűlni. Ezután kicsomagoljuk, megkenjük a krém nagyobb felével, megszórjuk gyümölccsel, és megint feltekerjük. A sütemény külsejét lekenjük a maradék krémmel, végül gyümölccsel megszórva tálaljuk. Szeletelés előtt mindenképp pihentessük legalább 3 órát a hűtőben!

Nézd meg
hogyan készül!



Tipp

A piskótatekercs méltán vált az egyik kedvenc süteményünkké, hiszen egyszerűen és gyorsan elkészíthetjük. A másik nagy kedvencem a citromos-mákos áfonyarolád.

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!

Süti beállítások