Csokoládéfelfújt

Hozzávalók

Elkészítés

csokifelfújt, csokiszuflé, csokoládészuflé, Nagyi Titka Extra finom süteményliszt,

Krémes belsejű csupa csokis sütemény, a tökéletes desszert.

1. lépés
A felfújt formákat kivajazzuk, kakaóporral megszórjuk és hűtőbe tesszük.

2. lépés
A vajat a csokoládéval összeolvasztjuk és hagyjuk kihűlni. A tojásokat és a két pluszsárgáját a cukorral habosra felverjük, majd hozzákeverjük előbb a csokoládét, aztán a lisztet.

3. lépés
A lehűlt formákat 3/4-ig töltsük meg a masszával és 200 fokra előmelegített sütőben 8–10 percig süssük. (Légkeveréses sütőben 180 fokon 8 percig sütjük.) Akkor jó, ha a közepe még folyós, a szélei pedig már szilárdak.



Tipp

Ha nincs otthon szufléformánk, helyettesíthetjük kisebb, sütésálló csészékkel. A csokiszuflé nagyon finom magában is, de kínálhatjuk felvert tejszínhabbal és piros bogyós gyümölcsökkel, úgy is nagyon finom lesz. Ha ez a felfújt tetszett, próbáld ki a túrófelfújt receptjét is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm