
-
Elkészítési idő: 30 perc
-
4 db-hoz
-
Nehézségi fok: 2/5
-
Nyomtatás
Csokoládéfelfújt
Hozzávalók
Elkészítés
Krémes belsejű csupa csokis sütemény, a tökéletes desszert.
1. lépés
A felfújt formákat kivajazzuk, kakaóporral megszórjuk és hűtőbe tesszük.
2. lépés
A vajat a csokoládéval összeolvasztjuk és hagyjuk kihűlni. A tojásokat és a két pluszsárgáját a cukorral habosra felverjük, majd hozzákeverjük előbb a csokoládét, aztán a lisztet.
3. lépés
A lehűlt formákat 3/4-ig töltsük meg a masszával és 200 fokra előmelegített sütőben 8–10 percig süssük. (Légkeveréses sütőben 180 fokon 8 percig sütjük.) Akkor jó, ha a közepe még folyós, a szélei pedig már szilárdak.
Tipp
Ha nincs otthon szufléformánk, helyettesíthetjük kisebb, sütésálló csészékkel. A csokiszuflé nagyon finom magában is, de kínálhatjuk felvert tejszínhabbal és piros bogyós gyümölcsökkel, úgy is nagyon finom lesz. Ha ez a felfújt tetszett, próbáld ki a túrófelfújt receptjét is!