
-
Elkészítési idő: 60-65 perc
-
1 kuglófhoz
-
Nehézségi fok: 1/5
-
Nyomtatás
Csokoládés kuglóf
Hozzávalók
Elkészítés
Gazdag, tömör tészta, és még több csokoládé a tetején.
1. lépés
A kakaóport csomómentesre keverjük a forró vízzel, majd hagyjuk kicsit visszahűlni.
2. lépés
A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd egyesével beledolgozzük a tojásokat, azután a feloldott kakaót, végül pedig a sütőporral és csipetnyi sóval vegyített lisztet is. Tovább ízesíthetjük vaníliával, reszelt narancshéjjal vagy finomra reszelt tonkababbal is.
3. lépés
A masszát szilikon kuglófformába, vagy vajazott és kakaóporral vékonyan meghintett fém formába szedjük. 175 fokra előmelegített sütőben, kb. 50-55 perc alatt készre sütjük. Végezzünk tűpróbát!
4. lépés
A tejszínt felforraljuk, és a felaprított csokoládéra öntjük, majd simára keverjük. A langyosra hűlt kuglófot kiborítjuk a formából, a csokoládészószt pedig a tetejére öntjük. Megszórhatjuk kandírozott narancshéjjal, aprított dióval vagy mogyoróval.
Tipp
Ha szeretsz kuglófot sütni, próbáld ki a marcipánosat is!