Csokoládés kuglóf

Hozzávalók

Csokoládés kuglóf

Elkészítés

csokis kuglóf recept, csokis sütemény recept, csokoládé sütemény, csokoládés kuglóf recept, csokoládés recept, kakaós kuglóf recept, kuglóf recept, Nagyi Titka Extra finom süteményliszt, nagyon csokis recept, szaftos csokis sütemény,

Gazdag, tömör tészta, és még több csokoládé a tetején.

1. lépés
A kakaóport csomómentesre keverjük a forró vízzel, majd hagyjuk kicsit visszahűlni.

2. lépés
A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd egyesével beledolgozzük a tojásokat, azután a feloldott kakaót, végül pedig a sütőporral és csipetnyi sóval vegyített lisztet is. Tovább ízesíthetjük vaníliával, reszelt narancshéjjal vagy finomra reszelt tonkababbal is.

3. lépés
A masszát szilikon kuglófformába, vagy vajazott és kakaóporral vékonyan meghintett fém formába szedjük. 175 fokra előmelegített sütőben, kb. 50-55 perc alatt készre sütjük. Végezzünk tűpróbát!

4. lépés
A tejszínt felforraljuk, és a felaprított csokoládéra öntjük, majd simára keverjük. A langyosra hűlt kuglófot kiborítjuk a formából, a csokoládészószt pedig a tetejére öntjük. Megszórhatjuk kandírozott narancshéjjal, aprított dióval vagy mogyoróval.



Tipp

Ha szeretsz kuglófot sütni, próbáld ki a marcipánosat is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!