
-
Elkészítési idő: 60 perc
-
16 cm-es átmérőjű sütőformához
-
Nehézségi fok: 3/5
-
Nyomtatás
Csokoládés-málnás pite
Hozzávalók
Elkészítés
Így készíts ellenállhatatlan csokoládés pitét!
1. lépés:
A tészta hozzávalóit tálba mérjük, majd az ujjbegyeinkkel összedolgozzuk. Fóliába csomagolva hűtőbe tesszük 30-60 percre pihenni.
2. lépés:
Lisztezett munkalapon vékonyra nyújtjuk a tésztát, és a nyújtófa segítségével a piteformába helyezzük, és a széleket eligazgatjuk, a pereméről a felesleget levágjuk. Sütőpapírral kibéleljük, nehezékként lencsét teszünk bele, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. A pitesúlyt eltávolítva további 5 percre visszatesszük a sütőbe.
3. lépés:
A töltelékhez felforraljuk a habtejszínt, majd a darabolt csokoládéra öntjük, és simára keverjük, Végül eloszlatjuk benne a puha vajat is. A ganache-t a tésztaalapunkra öntjük, és szilárdulásig hűtőbe tesszük. Friss málnával megszórva tálaljuk.
Tipp
Ha tetszett, próbált ki a csokoládés álompitét is!