Csokoládés pöfeteg

Hozzávalók

Elkészítés

csokis keksz, csokoládés keksz recept, Nagyi Titka Fehér tönkölybúzaliszt,

Tökéletes vendégváró keksz sok-sok csokival!

1. lépés
A csokoládét és a vajat összeolvasztjuk, majd hozzáadunk 150 g porcukrot, a tojást, a reszelt narancshéjat és a vaníliát. Miután elkevertük, beleforgatjuk a száraz hozzávalókat is a masszába. Egy órára hűtőbe tesszük a csokis keksz tésztáját, hogy visszaszilárduljon a csokoládé és a vaj.

2. lépés
A maradék porcukrot egy kis tálba szedjük. A megszilárdult tésztából diónyi darabokat csípünk le, gömbölyítjük, végül alaposan meghempergetjük a porcukorban.

3. lépés
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a gombócokat. 160 fokra előmelegített sütőben 13 perc alatt készre sütjük. (Légkeveréses sütőben 140 fokon 10 percig sütjük.) Miután kivettük, hagyjuk néhány percig pihenni.



Tipp

A csokis keksz ízesítését tetszés szerint variálhatjuk, narancs helyett ízesíthetjük citrom reszelt héjával és gyömbérrel, és nagyon finom a mandulás csokis pöfeteg is. Hasonlóan egyszerű ez a gyerekek körében is nagyon népszerű, cukorkákkal díszített csokis keksz is, érdemes kipróbálni!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm