
-
Elkészítési idő: 50 perc
-
8 személyre
-
Nehézségi fok: 2/5
-
Nyomtatás
Csúsztatott palacsinta
Hozzávalók
Elkészítés
Íme a palacsinta, ami 50 percig készül, és 10 perc alatt fogy el.
1. lépés:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjékből kemény habot verünk, félretesszük.
2. lépés:
A puha vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliával, majd több részletben hozzáadjuk a tojássárgájákat is.
3. lépés:
A masszához adagoljuk a tejet és a lisztet, csomómentesre dolgozzuk, végül beleforgatjuk a fehérjehabot.
4. lépés:
A diót megdaráljuk 100 g porcukorral, a kakaót pedig elvegyítjük a maradék cukorral, ezzel a két töltelékkel fogjuk rétegezni a palacsintákat.
5. lépés:
Előkészítünk egy tűzálló tálat, és elkezdjük sütni a palacsintákat olajozott serpenyőben. Minden palacsintának csak az egyik oldalát sütjük meg, majd óvatosan a tálra csúsztatjuk, és megszórjuk egyszer a diós, máskor pedig a kakaós töltelékkel. Az utolsó palacsintát a sült felével felfelé helyezzük a kupac tetejére.
6. lépés:
A palacsintatornyot 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük. Porcukorral meghintve, forrón tálaljuk.
Tipp
Természetesen a tölteléket bátran lehet variálni! Ha tetszett a recept, próbáld ki másik klasszikus kedvencunket, a Gundel-palacsintát is!