
-
Elkészítési idő: 60 perc + 60 perc hűtés = 120 perc
-
30 darabhoz
-
Nehézségi fok: 2/5
-
Nyomtatás
Cukormentes diós-kávés keksz recept
Hozzávalók
Elkészítés
A dió és a kávé mellett észre sem veszed, hogy cukormentes a keksz!
1. lépés
A száraz hozzávalókat és a finomra reszelt narancshéjat késes robotgépbe tesszük, és alaposan megdaráljuk. (Ha nincs késes robotgépünk, csak keverjük el egy nagy tálban.)
2. lépés
A száraz keverékhez adjuk a felkockázott vajat, majd az ujjbegyeink vagy a robotgép segítségével morzsásra dolgozzuk. Fóliába csomagoljuk, azután 30 percig pihentetjük a fagyasztóban.
3. lépés
A tésztát 3-4 részre osztjuk, mindegyikből hengert formázunk, majd szorosan fóliába tekerjük, és újabb 30 percre visszatesszük a fagyasztóba.
4. lépés
A tojásfehérjét elhabarjuk, a diót felaprítjuk. A tésztahengereket kétfélefépp is díszíthetjük: a külsejét bekenjük a fehérjével, majd belenyomkodjuk a vágott diót, ezután felszeleteljük kb. 1 cm-es darabokra. A másik lehetőség, hogy felszeleteljük a hengereket, és a tallérok tetejét megkenjük a fehérjével, és így belenyomkodjuk a diót.
5. lépés
A kekszeket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 12 perc alatt készre sütjük.
Tipp
Ajánljuk még az almás-zabos muffint is!