
-
Elkészítési idő: 60 perc
-
1 piskótatekercshez
-
Nehézségi fok: 2/5
-
Nyomtatás
Cukormentes diós-krémsajtos rolád
Hozzávalók
Elkészítés
Cukormentesen is készíthetsz nagyszerű süteményeket!
1. lépés
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket kemény habbá verjük. A sárgájákat elvegyítjük az édesítőszerrel, majd a habba forgatjuk. Végezetül több részletben beleszitáljuk és beleforgatjuk a dióval elvegyített lisztet is. (A szitálásra csak az egyenletes eloszlás miatt van szükség, a végén beleszórhatjuk a nagyobb darabokat is.)
2. lépés
A masszát sütőpapírral bélelt tepsire simítjuk, és a 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 10 perc alatt készre sütjük. Ahogy elkészült, lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd tiszta konyharuhába csavarjuk. Így hagyjuk teljesen kihűlni. Közben elkészítjük a krémet.
3. lépés
A hideg tejszínt kemény habbá verjük. Használhatunk hozzá zselatin fixet is. Utóbbira leginkább akkor van szükség, ha hígabb fajta mascarponét használunk. A krémsajtot kikeverjük az édesítőszerrel, a finomra reszelt narancshéjjal és a vaníliával. Végül beleforgatjuk a tejszínhabot is.
4. lépés
A diót felaprítjuk, és száraz serpenyőben illatosra pirítjuk.
5. lépés
A kihűlt piskótát kitekerjük, és megkenjük a krém kétharmad részével. Megszórjuk a dióval, majd feltekerjük. Kívülről egyenletesen bevonjuk a maradék krémmel. A tetejét ízlés szerint díszíthetjük dióval.
Tipp
Ha pedig cukormentes aprósüteményt keresel, próbáld ki a mogyorós madeleine-t is.