
-
Elkészítési idő: 75 perc + 240 perc hűtés = 315 perc
-
18x28 cm-es tepsihez
-
Nehézségi fok: 3/5
-
Nyomtatás
Cukormentes Fanta szelet
Hozzávalók
Elkészítés
Ezúttal cukormentesen és zsírszegény változatban készítettem el az üditő szeletet, talán még finomabb is így!
1. lépés
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket kemény habbá verjük. A sárgájákat elkeverjük az édesítőszerrel, a kókuszolajjal és a joghurttal, majd több részletben beleforgatjuk a tojáshabot. Végül beleszitáljuk a száraz hozzávalókat, és óvatosan összeforgatjuk. A masszát egy sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 12 perc alatt készre sütjük.
2. lépés
Ha már langyosra hűlt, leválasztjuk róla a sütőpapírt, majd egy tiszta sütőpapírt rakunk alá, és visszatesszük a tepsibe vagy egy szögletes sütőkeretbe.
3. lépés
A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk 10 percre. Ezután kicsvarjuk, és kb. 3 evőkanálnyi vízzel felmelegítjük egy kis lábasban. Ne forraljuk, ha már feloldódott a zselatin, le is fehetjük a lángról.
4. lépés
A krémes túrót simára keverjük a joghurttal, az édesítőszerrel, a reszelt citromhéjjal és a vaníliával. Végül hozzáadjuk a felolvasztott zselatint is.
5. lépés
A túrókrémet a kakaós piskóta tetejére öntjük, és hűtőbe tesszük dermedni. Ha már nagyjából megkötött a zselatin, mehet rá az üdítős réteg.
6. lépés
A keményítőt elkeverjük az üdítővel és az édesítővel. Fontos, hogy az üdítőt több részletben adjuk hozzá, hogy csomómentes legyen. Közepes lángon addig főzzük állandó keverés mellett, amíg besűrűsödik, és opálossá válik. Ekkor levesszük a lángról, néhány percig hűlni hagyjuk, majd a sütemény tetejére öntjük. Visszatesszük dermedni a hűtőbe még néhány órára, de a legjobb, ha egy teljes éjszakát a hidegen tölt.
7. lépés
A teljes kihűlés és dermedés után, éles késsel kockákra vágva tálaljuk a süteményt.
Tipp
A tetejére természetesen készíthetünk zselét is, ha jobban szeretjük, ehhez használjunk annyi zselatint, amennyit a csomagolás utasítása előír ehhez a mennyiséghez.