Cukormentes krémsajtos csiga

Hozzávalók

Cukormentes krémsajtos csiga

Elkészítés

cukormentes kelt tészta, cukormentes péksütemény recept, cukormentes recept, cukormentes sütemény, cukormentes sütés, édes kelt tészta, IR sütemény, krémsajtos sütemény, Nagyi Titka Teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt, Nagyi titka Tönkölybúza finomliszt, sütemény curbetegeknek, teljes kiőrlésű kelt tészta, teljes kiőrlésű recept, teljes kiőrlésű sütemény, tönkölylisztes kelt tészta, tönkölylisztes recept, tönkölylisztes sütemény,

Cukormentesen, teljes kiőrlésű lisztből is készíthetsz finomságokat!

1. lépés
A kétféle lisztet elvegyítjük a sóval, az édesítőszerrel, majd teljesen elmorzsoljuk benne az élesztőt is. Hozzáadjuk a langyos tejszínt és vizet, majd elkezdjük dagasztani a tésztát, ezután kisebb darabokban beledolgozzuk a vajat is. A tésztagombócot lefedve, langyos helyen a kétszeresére kelesztjük.

2. lépés
A töltelék hozzávalóit az áfonya kivételével összekeverjük.

3. lépés
A megkelt tésztát lisztezett munkalapon téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük a krémsajtos töltelékkel, megszórjuk az áfonyával. Végül feltekerjük, és egyforma darabokra vágjuk.

4. lépés
Egy nagyobb sütőformát kivajazunk, és ujjnyi közöket hagyva beletesszük a csigákat. 30 percig kelesztjük a süteményt.

5. lépés
180 fokra előmelegített sütőben, kb. 35-40 perc alatt készre sütjük a csigákat.



Tipp

Ha cukormentes süteményeket keresel, próbáld ki a teljes kiőrlésű linzert is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!