
-
Elkészítési idő: 120 perc
-
12-13 darabhoz
-
Nehézségi fok: 3/5
-
Nyomtatás
Cukormentes krémsajtos csiga
Hozzávalók
Elkészítés
Cukormentesen, teljes kiőrlésű lisztből is készíthetsz finomságokat!
1. lépés
A kétféle lisztet elvegyítjük a sóval, az édesítőszerrel, majd teljesen elmorzsoljuk benne az élesztőt is. Hozzáadjuk a langyos tejszínt és vizet, majd elkezdjük dagasztani a tésztát, ezután kisebb darabokban beledolgozzuk a vajat is. A tésztagombócot lefedve, langyos helyen a kétszeresére kelesztjük.
2. lépés
A töltelék hozzávalóit az áfonya kivételével összekeverjük.
3. lépés
A megkelt tésztát lisztezett munkalapon téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük a krémsajtos töltelékkel, megszórjuk az áfonyával. Végül feltekerjük, és egyforma darabokra vágjuk.
4. lépés
Egy nagyobb sütőformát kivajazunk, és ujjnyi közöket hagyva beletesszük a csigákat. 30 percig kelesztjük a süteményt.
5. lépés
180 fokra előmelegített sütőben, kb. 35-40 perc alatt készre sütjük a csigákat.
Tipp
Ha cukormentes süteményeket keresel, próbáld ki a teljes kiőrlésű linzert is!