
-
Elkészítési idő: 60perc + 60 perc hűtés = 120 perc
-
20cm-es átmérőjű tortához
-
Nehézségi fok: 2/5
-
Nyomtatás
Cukormentes mogyorós csokitorta
Hozzávalók
Elkészítés
Készíts egyszerű csokitortát cukormentesen!
1. lépés
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket kemény habbá verjük. A sárgájákat elvegyítjük az édesítőszerrel, majd a habba forgatjuk. Végezetül több részletben beleszitáljuk és beleforgatjuk a darált mogyoróval, reszlet tonkababbal vagy vaníliával elvegyített lisztet is. (A szitálásra csak az egyenletes eloszlás miatt van szükség, a végén beleszórhatjuk a nagyobb darabokat is.)
2. lépés
A masszát sütőpapírral bélelt aljú tortaformába szedjük, és 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 20-25 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd kivesszük a tortaformából, és 3 egyenlő lapra vágjuk.
3. lépés
A krémhez a hideg habtejszínt felverjük. A krémsajtot kikeverjük az édesítőszerrel, a vaníliával és a kakaóval. Több részletben hozzaádva a tejszínhabot, fellazítjuk a krémet. 3 részre osztjuk a krémet a betöltéshez.
4. lépés
A tortaformát megtisztítjuk, aláteszünk egy tortakartont vagy tányért. Az aljába helyezünk egy piskótalapot, megkenjük egy rész krémmel. Ráhelyezünk egy újabb lapot, mehet rá még egy réteg krém. Lezárjuk az utolsó lappal. Ügyeljünk rá, hogy ez teljesen sima legyen. A betöltött tortát 1 órára hűtőbe tesszük.
5. lépés
A süteményről ismét leválasztjuk a formát, és széles pengéjű kést használva bevonjuk a maradék krémmel. A tetejét ízlés szerint tovább díszíthetjük a krémmel, illetve vágott mogyoróval, csokoládéforgáccsal. Fogyasztás előtt még néhány órát hagyjuk összeérni a hűtőben.
Tipp
Próbáld ki a cukormentes diós-krémsajtos piskótaroládot is!