Cukormentes mogyorós madeleine

Hozzávalók

Elkészítés

diétás madeleine recept, diétás sütemény recept, IR sütemény recept, lassú felszívódású sütemény, madeleine-recept, mogyorós madeleine recept, Nagyi Titka Teljes kiőrlésű búzaliszt, sütemény édesítőszerrel, sütemény teljes kiőrlésű liszből,

Íme egy teasütemény, amit cukorbetegek is fogyaszthatnak!

1. lépés

A tojásokat addig keverjük az édesítőszerrel, amíg egészen kifehérednek, és könnyűvé, levegőssé válnak.

2. lépés

Folyamatos keverés mellett belecsurgatjuk az olvasztott vajat. Ezután beleszitáljuk az őrölt mogyoróval és sütőporral elvegyített lisztet is. Nagy mozdulatokkal összeforgatjuk.

3. lépés

A masszát habzsákba töltjük, és a forma mélyedéseit 2/3 részig töltjük vele. (Használjunk szilikon formát, vagy ha fémből van, azt vajazzuk és vékonyan lisztezzük.) Ha szeretnénk, hogy kicsit szaftosabb legyen a sütemény, mindegyik közepére dobjunk egy-egy szem málnát. Fahéjjal vagy reszelt tonkababbal is ízesíthetjük.

4. lépés

180 fokra előmelegített sütőben 12-14 perc alatt készre sütjük a süteményeket. Ügyeljünk rá, hogy ne süssük túl!



Tipp

Természetesen készíthetjük a süteményt extra finom süteményliszttel és a receptben megadott édesítőszerhez képest négyszeres mennyiségű porcukorral is, de így már nem lesz diétás! A mogyoró pedig cserélhető dióra vagy mandulára is. Ugyan nem diétás, de szívesen ajánlom a kókuszos madeleine receptemet is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm