
-
Elkészítési idő: 60 perc
-
24 darabhoz
-
Nehézségi fok: 2/5
-
Nyomtatás
Cukorpálca keksz
Hozzávalók
Elkészítés
Készíts cukorpálca alakú kekszeket az ünnepekre!
1. lépés
A lisztet, a cukrot, a felkockázott vajat, a tojást és a reszelt narancshéjat az ujjbegyeink vagy késes robotgép segítségével összegyúrjuk.
2. lépés
A tésztát két részre osztjuk, az egyikbe beledolgozzuk a fűszerkeveréket, a másikba a kakóport. Fóliába csomagolva 20-30 percre betesszük a fagyasztóba.
3. lépés
A lehűtött tésztadarabokat több részletben kisodorjuk, majd kb. 12 cm-es darabokra vágjuk enyhén lisztezett munkalapon. Egy-egy világos és barna csíkot óvatosan összesodrunk, majd sütőpapírral bélelt sütőlapra tesszük, cukorpálca formára hajlítva. Visszatesszük a hűtőbe vagy a fagyasztóba 10-20 percre. (Érdemes több részletben feldolgozni a tésztát.)
4. lépés
180 fokra előmelegített sütőben, kb. 10 perc alatt készre sütjük a kekszeket, majd hagyjuk a tepsin kihűlni.