Cukorpálca keksz

Hozzávalók

Cukorpálca keksz

Elkészítés

cukorpálca alakú keksz, egyszerű keksz, kakaós keksz recept, karácsonyi édesség, karácsonyi keksz, karácsonyi keksz recept, karácsonyi sütemény, karácsonyi sütés, keksz recept, kétszínű keksz recept, kétszínű linzer recept, mézeskalács keksz recept, mézeskalács süteményliszt recept, mézeskalás liszt, Mikulás keksz recept, Nagyi titka Mézeskalács süteményliszt, Nagyi Titka Rozsos mézeskalács liszt, sima keksz recept, tarka keksz,

Készíts cukorpálca alakú kekszeket az ünnepekre!

1. lépés
A lisztet, a cukrot, a felkockázott vajat, a tojást és a reszelt narancshéjat az ujjbegyeink vagy késes robotgép segítségével összegyúrjuk.

2. lépés
A tésztát két részre osztjuk, az egyikbe beledolgozzuk a fűszerkeveréket, a másikba a kakóport. Fóliába csomagolva 20-30 percre betesszük a fagyasztóba.

3. lépés
A lehűtött tésztadarabokat több részletben kisodorjuk, majd kb. 12 cm-es darabokra vágjuk enyhén lisztezett munkalapon. Egy-egy világos és barna csíkot óvatosan összesodrunk, majd sütőpapírral bélelt sütőlapra tesszük, cukorpálca formára hajlítva. Visszatesszük a hűtőbe vagy a fagyasztóba 10-20 percre. (Érdemes több részletben feldolgozni a tésztát.)

4. lépés
180 fokra előmelegített sütőben, kb. 10 perc alatt készre sütjük a kekszeket, majd hagyjuk a tepsin kihűlni.

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!

Süti beállítások