Dagasztás nélküli kenyér

Hozzávalók

Dagasztás nélküli kenyér

Elkészítés

dagasztás nélküli kenyér alaprecept, dagasztás nélküli kenyér recept, dagasztás nélküli kenyértészta, DNK alaprecept, egyszerű kenyér, gyors kenyér, kenyér, kenyér nem kell dagasztani, Nagyi Titka Búzakenyérliszt, Nagyi titka Fehér búzakenyérliszt,

Nem szeretsz dagasztani? Akkor ez a kenyér Neked való!

1. lépés
A lisztet egy nagy tálba mérjük, hozzáadjuk a sót, az élesztőt, elkeverjük, végül – folyamatosan adagolva – beledolgozzuk a langyos vizet is. Nem szükséges dagasztani, épp csak a kezünkkel összegyúrni. Letakarva, 12 órát pihentetjük.

2. lépés
A pihentetett tésztát alaposan lisztezett munkalapra borítjuk, és jobbról, balról, felülről és alulról középre hajtjuk a széleket. A tésztát megfordítjuk, majd letakarva újabb 30 percig kelesztjük.

3. lépés
Közben egy kerámiaedényt felforrósítunk a sütőben, az alját meghintjük liszttel, és áttesszük bele a kenyértésztát. A kenyér tetejét bevágjuk, lefedjük, és 250 fokra előmelegített sütőben, először 30 percig lefedve, majd fedő nélkül további 20 percig sütjük.

Nézd meg
hogyan készül!



Tipp

Ha nem tartasz a dagasztástól, van egy egyszerű joghurtos kenyér receptünk is Neked!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!

Süti beállítások