
-
Elkészítési idő: 45 perc
-
1 darabhoz
-
Nehézségi fok: 1/5
-
Nyomtatás
Dagasztás nélküli kenyér
Hozzávalók
Elkészítés
Nem szeretsz dagasztani? Akkor ez a kenyér Neked való!
1. lépés
A lisztet egy nagy tálba mérjük, hozzáadjuk a sót, az élesztőt, elkeverjük, végül – folyamatosan adagolva – beledolgozzuk a langyos vizet is. Nem szükséges dagasztani, épp csak a kezünkkel összegyúrni. Letakarva, 12 órát pihentetjük.
2. lépés
A pihentetett tésztát alaposan lisztezett munkalapra borítjuk, és jobbról, balról, felülről és alulról középre hajtjuk a széleket. A tésztát megfordítjuk, majd letakarva újabb 30 percig kelesztjük.
3. lépés
Közben egy kerámiaedényt felforrósítunk a sütőben, az alját meghintjük liszttel, és áttesszük bele a kenyértésztát. A kenyér tetejét bevágjuk, lefedjük, és 250 fokra előmelegített sütőben, először 30 percig lefedve, majd fedő nélkül további 20 percig sütjük.
Tipp
Ha nem tartasz a dagasztástól, van egy egyszerű joghurtos kenyér receptünk is Neked!