Dán vajas keksz

Hozzávalók

dán vajas keksz

Elkészítés

dán keksz recept, dán vajas keksz recept, egyszerű keksz recept, karácsonyi keksz recept, keksz habzsákból, keksz kekszes dobozba, kekszválogatás recept, Nagyi Titka Extra finom süteményliszt, Nagyi titka omlós tészta süteményliszt, ünnepi keksz recept, vajas keksz recept, vaníliás keksz recept,

Ennek a keksznek nem csak az íze, a formája is nagyszerű.

1. lépés

A puha vajat és a porcukrot habosra keverjük a vaníliával. Ezután hozzáadjuk a tojást, eldolgozzuk benne. Végül a liszteket is hozzákeverjük a csipetnyi sóval.

2. lépés

A masszát csillagcső véggel ellátott habzsákba töltjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, és rózsaformákat nyomunk rá a habzsákból. Lehetőség szerint ezután tegyük be 20 percre a hűtőbe a tepsit, hogy a vaj vissza tudjon szilárdulni, így jobban megtartja a sütemény a szép formáját.

3. lépés

180 fokra előmelegített sütőben, 10-12 perc alatt készre sütjük. Akkor van kész, ha az alján a széle épp csak barnulni kezd. Ekkor vegyük ki a sütőből a tepsit, de ne vegyük le rögtön róla a kekszeket, hogy meg tudjanak szilárdulni.



Tipp

Önmagában, de másik kekszekkel együtt is nagyon jól mutat. Kipróbálhatod mellé a kakaós rózsakekszet vagy a narancsos-csokis töltött kekszet is.

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!

Süti beállítások