
-
Elkészítési idő: 45 perc
-
25-30 darabhoz
-
Nehézségi fok: 2/5
-
Nyomtatás
Dán vajas keksz
Hozzávalók
Elkészítés
Ennek a keksznek nem csak az íze, a formája is nagyszerű.
1. lépés
A puha vajat és a porcukrot habosra keverjük a vaníliával. Ezután hozzáadjuk a tojást, eldolgozzuk benne. Végül a liszteket is hozzákeverjük a csipetnyi sóval.
2. lépés
A masszát csillagcső véggel ellátott habzsákba töltjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, és rózsaformákat nyomunk rá a habzsákból. Lehetőség szerint ezután tegyük be 20 percre a hűtőbe a tepsit, hogy a vaj vissza tudjon szilárdulni, így jobban megtartja a sütemény a szép formáját.
3. lépés
180 fokra előmelegített sütőben, 10-12 perc alatt készre sütjük. Akkor van kész, ha az alján a széle épp csak barnulni kezd. Ekkor vegyük ki a sütőből a tepsit, de ne vegyük le rögtön róla a kekszeket, hogy meg tudjanak szilárdulni.
Tipp
Önmagában, de másik kekszekkel együtt is nagyon jól mutat. Kipróbálhatod mellé a kakaós rózsakekszet vagy a narancsos-csokis töltött kekszet is.