Darázsfészek

Hozzávalók

Elkészítés

darázsfészekrecept, kalács, Nagyi Titka Kelt tészta süteményliszt,

Isteni diós finomság egyenesen a sütőből hétvégére, családi együttlétekhez.

1. lépés
A darázsfészek tésztájához az élesztőt egy csipet cukorral 50 ml tejben felfuttatjuk, majd alaposan összegyúrjuk a liszttel, a tojássárgájával, 20 g porcukorral, a sóval és a maradék tejjel. Miután az alapanyagokat jól összedolgoztuk, fél óráig meleg helyen pihentetjük.

2. lépés
Pihentetés után a kelt tésztát fél centi vékonyra nyújtjuk, és a vajból, 100 g porcukorból és darált dióból készült töltelékkel megkenjük. A megkent téglalapot feltekerjük, és ujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk. Kevés vajjal kikent, liszttel beszórt tepsibe rakjuk lazán egymás mellé, és 30 percig meleg helyen kelesztjük.

3. lépés
185 fokra előmelegített sütőben körülbelül 7 percig sütjük, majd meglocsoljuk a cukros tejszínnel és további 5 percig sütjük. Légkeveréses sütőben 160 fokon sütjük összesen 10 percig.



Tipp

Ha szereted a csigákat, próbáld ki a kókuszoscsiga- és a vaníliáscsiga- receptünket is.

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!