Dióhabos pite

Hozzávalók

dióhabos pite

Elkészítés

diós karácsonyi sütemény, diós pite recept, diós sütemény recept, diós tojáshab, diós-csokoládés pite, diós-csokoládés sütemény recept, diós-lekváros pite recept, egyszerű karácsonyi sütemény recept, habos pite recept, hagyományos sütemény recept, karácsonyi sütemény recept, klasszikus sütemény recept, Nagyi Titka Extra finom süteményliszt, Nagyi titka extra finom süteményliszt recept, Nagyi titka recept, omlós diós sütemény recept, pite forma nélkül, pite recept, tojáshabos pite recept,

Az egyszerűbb süteményeknek is van helye az ünnepi asztalon.

1. lépés

A tészta hozzávalóit az ujjbegyeink vagy késes robotgép segítségével összedolgozzuk. Fóliába csomaglojuk, majd 1 órára betesszük a hűtőbe.

2. lépés

A visszadermedt tésztát kinyújtjuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Egy villa segítségével megszurkáljuk. A tetejét megkenjük a lekvárral.

3. lépés

A fehérjéket kemény habbá verjük a porcukorral. Beleforgatjuk a darált diót és a lereszelt csokoládét (ezeket késes robotgép segítségével szoktam ledarálni). A habot a tésztalap tetejére simítjuk.

4. lépés

Ha maradt ki a tészta széléből, szúrhatunk ki belőle díszítést a sütemény tetejére. Ezeket érdemes tojássárgájával lekenni sütés előtt.

5. lépés

180 fokra előmelegített sütőben, 40-45 perc alatt készre sütjük a süteményt. Ha a díszítés a tetején nagyon pirulna, takarjuk le alufóliával.

6. lépés

Kihűlés után kockákra vágva tálaljuk.

 



Tipp

Nagyon egyszerű karácsonyi sütemény a diós-fahéjas golyócska is, ráadásul jó előre elkészítheted.

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!