
-
Elkészítési idő: 60 perc + 60 perc pihentetés=120 perc
-
20x30 cm-es tepsihez
-
Nehézségi fok: 2/5
-
Nyomtatás
Dióhabos pite
Hozzávalók
Elkészítés
Az egyszerűbb süteményeknek is van helye az ünnepi asztalon.
1. lépés
A tészta hozzávalóit az ujjbegyeink vagy késes robotgép segítségével összedolgozzuk. Fóliába csomaglojuk, majd 1 órára betesszük a hűtőbe.
2. lépés
A visszadermedt tésztát kinyújtjuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Egy villa segítségével megszurkáljuk. A tetejét megkenjük a lekvárral.
3. lépés
A fehérjéket kemény habbá verjük a porcukorral. Beleforgatjuk a darált diót és a lereszelt csokoládét (ezeket késes robotgép segítségével szoktam ledarálni). A habot a tésztalap tetejére simítjuk.
4. lépés
Ha maradt ki a tészta széléből, szúrhatunk ki belőle díszítést a sütemény tetejére. Ezeket érdemes tojássárgájával lekenni sütés előtt.
5. lépés
180 fokra előmelegített sütőben, 40-45 perc alatt készre sütjük a süteményt. Ha a díszítés a tetején nagyon pirulna, takarjuk le alufóliával.
6. lépés
Kihűlés után kockákra vágva tálaljuk.
Tipp
Nagyon egyszerű karácsonyi sütemény a diós-fahéjas golyócska is, ráadásul jó előre elkészítheted.