Diós csiga

Hozzávalók

Diós csiga

Elkészítés

csiga recept, diós csiga recept, diós édesség recept, diós kelt tészta, diós péksütemény, diós receptek, édes csiga recept, édes péksütemény recept, édes sütemény recept, kelt csiga recept, kelt tészta recept, Nagyi Titka Kelt tészta süteményliszt, zserbó csiga,

Készíts finom csigákat zserbóra hajazó töltelékkel!

1. lépés
Az élesztőt cukros, langyos tejbe morzsoljuk, és néhány perc alatt felfuttatjuk.

2. lépés
A lisztet a maradék cukorral, a tojással, az olajjal és az élesztős tejjel egy nagy tálba mérjük, és ruganyos tésztát dagasztunk belőle. Letakarva, kb. 45 percig pihentetjük.

3. lépés
A tésztát lisztezett munkalapon kb. 3 mm vastagságú téglalappá nyújtjuk, majd megkenjük a darált dió és a lekvár keverékével. Feltekerjük, és kb. 1,5 cm vastagságú szeletekre vágjuk.

4. lépés
A csigákat sütőpapírral bélelt tepsikre sorakoztatjuk, és 15-20 percig kelesztjük. Ezután megkenjük őket a tejjel elhabart tojással, és 175 fora előmelegített sütőben 15-17 perc alatt készre sütjük.



Tipp

Ha tetszett a recept, és szereted a házi péksüteményeket, próbáld ki a diós-kardamomos tekercset is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm