Diós-fűszeres kuglóf

Hozzávalók

Diós-fűszeres kuglóf

Elkészítés

diós kuglóf recept, fűszeres kuglóf recept, kelt kuglóf recept, kelt tészta recept, kuglóf recept, kuglóf töltelék, mézeskalács fűszer, mézeskalács süteményliszt, mézeskalács süteményliszt recept, Nagyi titka Mézeskalács süteményliszt, töltött kuglóf recept, vajas kelt tészta recept,

Csodás, gazdag kelt tészta, benne pedig mézeskalács fűszeres diótöltelék.

1. lépés
Langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Egy nagy tálba szitáljuk a lisztet és a porcukrot, hozzáadjuk a tészta többi hozzávalóját is, majd alaposan megdagasztjuk a tésztát. Langyos helyen, letakarva 60 percig kelesztjük.

2. lépés
Amíg kel a tészta, simára keverjük a vajat a porcukorral, majd hozzáadjuk a darált diót, végül a fűszerkeveréket.

3. lépés
A megkelt tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük a diós krémmel, majd szorosan feltekerjük, a két végét összenyomjuk, és a (szilikon vagy lisztezett és vajazott fém) kuglófformába helyezzük. Így kelesztjük további 30 percig.

4. lépés
160 fokra előmelegített sütőben, kb. 60 perc alatt készre sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.



Tipp

Legközelebb készítsd el a marcipános kuglófot is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!

Süti beállítások