Diós mandulakeksz

Hozzávalók

Elkészítés

aprósütemény, keksz, mandulás keksz, Nagyi Titka Extra finom süteményliszt,

Mennyei keksz a nagymama receptfüzetéből.

1. lépés
A hideg vajat felkockázzuk, majd az ujjbegyeinkkel vagy késes robotgéppel összedolgozzuk a lisztekkel, a porcukorral, a tojássárgájával, a szeletelt mandulával és a vanília kikapart magjaival. Ha nagyon lágynak érezzük a tésztát, tegyük be 30 percre a hűtőbe.

2. lépés
Lisztezett munkalapon kb. ½ cm vastagságúra nyújtjuk a tésztát, és kiszaggatjuk. Nagy közökkel sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket, és mindegyik közepébe nyomunk egy szem diót. 200 fokos sütőben kb. 10–12 perc alatt készre sütjük. (Légkeveréses sütőben 180 fokon 10 percig sütjük.) Hagyjuk visszahűlni, végül óvatosan leemeljük a kész kekszeket a sütőlapról.



Tipp

Ennek az aprósüteménynek a titka a rengeteg vajban van! Kicsit ugyan szétterül sütés közben a keksz, de az íze és az állaga tökéletes lesz! Nagyon finom mandulás aprósütemény a mandulás kifli is, azt a receptet is érdemes kipróbálni.

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!