Diós-mazsolás kenyér dagasztás nélkül

Hozzávalók

Diós-mazsolás kenyér

Elkészítés

dagasztás nélküli kenyér, dagasztás nélküli kenyér recept, diós kenyér recept, édes kenyér recept, egyszerű kenyér recept, kenyér recept, kenyérliszt recept, könnyű kenyér recept, mazsolás kenyér recept, Nagyi titka kenyér recept, Nagyi titka recept, otthoni kenyérsütés,

Az ősz igazi ízei találkoznak ebben a kenyérben.

1. lépés

A száraz összetevőket egy tálba mérjük. Ha friss élesztőt használunk, azt a lisztbe morzsoljuk. Hozzáadjuk az olajat, a mézet, a mazsolát, a vágott diót és a vizet is, majd összegyúrjuk. Nem kell dagasztani. A tálat lefóliázzuk, ezután legalább 12 órára a hűtőbe tesszük pihenni.

2. lépés

A pihentetés után a tálat kivesszük a hűtőből, 30-60 percig hagyjuk felmelegedni, majd a masszát egy alaposan lisztezett munkalapra borítjük. Jobbról, balről, alulról és felülről középre hajtjuk a tésztát, megfordítjuk, cipót formázunk és átemeljük egy kerek sütőpapírra. Meleg helyen hagyjuk 30-45 percet kelni. Közben a sütőt felmelegítjük 240 fokra, és beteszünk egy kerámia-, jénai- vagy vasedényt melegedni.

3. lépés

Amikor már forró az edény, óvatosan kivesszük, és a sütőpapírral együtt beletesszük a kenyeret. A tetejét bevágjuk, rátesszük a fedőt, végül visszatesszük a sütőbe. Vigyázzunk, az edény végig forró!

4. lépés

Letakarva 40 percig, majd fedő nélkül további 10 percig sütjük a kenyeret. Még melegen vegyük ki a lábasból, hogy ne párásodjon be az alja! Még langyosan érdemes tálalni vajjal és mézzel.



Tipp

A mazsolát nyugodtan lecserélhetjük vagy kiegészíthetjük más aszalt gyümölccsel, sőt a dió mellé is elfér egy kis mandula is akár. Ha pedig sós verziót keresel, sütheted a sima dagasztás nélküli kenyeret vagy a hagymás-sajtos változatot is.

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!