Diós-mazsolás scone

Hozzávalók

diós mazsolás scone

Elkészítés

angol édes pogácsa recept, angol pogácsa recept, angol teasütemény recept, diós pogácsa recept, diós-mazsolás sütemény recept, édes pogácsa recept, édes scone recept, egyszerű édes pogácsa recept, egyszerű édesség recept, egyszerű sütemény recept, jól csomagolható sütemény, kiadós édesség recept, mazsolás pogácsa recept, mazsolás sütemény recept, Nagyi Titka pogácsaliszt, Nagyi titka pogácsaliszt recept, Nagyi titka sütemény recept, scone recept, sütemény kirándulásra, sütőporos pogácsa recept,

Vendégvárónak, uzsonnára vagy kirándulásra is tökéletesek lesznek.

1. lépés

A lisztet, a zabpelyhet, a sütőport, a csipet sót és a porcukrot elvegyítjük egymással. Ezután belereszeljük a hideg vajat, és az ujjbegyeinkkel elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojást, a tejfölt és a reszelt citromhéjat, majd összegyúrjuk. Közben beledolgozzuk a mazsolát és a felvágott diót is.

2. lépés

A tésztagombócot lisztezett munkalapon kb. ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, és közepes méretű pogácsaszakkatóval kiszaggatjuk belőle a kis pogácsákat. Áttesszük őket egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd mindegyik tetejét megkenjük egy kevés tejjel. Ha maradt egy kis diónk, szórhatunk még a tetejére.

3. lépés

180 fokra előmelegített sütőben, kb. 15 perc alatt világosra sütjük.



Tipp

Könnyen csomagolható sütemény, sőt le is fagyaszthatjuk. A mazsola és a dió bármilyen hasonló aszalványra vagy diófélére cserélhető. Uzsonnára hasonlóan jó választás lehet a mazsolás-diós vagy az almás-zabos keksz is.

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!

Süti beállítások