
-
Elkészítési idő: 40 perc
-
kb. 25 darabhoz
-
Nehézségi fok: 1/5
-
Nyomtatás
Diós-mazsolás scone
Hozzávalók
Elkészítés
Vendégvárónak, uzsonnára vagy kirándulásra is tökéletesek lesznek.
1. lépés
A lisztet, a zabpelyhet, a sütőport, a csipet sót és a porcukrot elvegyítjük egymással. Ezután belereszeljük a hideg vajat, és az ujjbegyeinkkel elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojást, a tejfölt és a reszelt citromhéjat, majd összegyúrjuk. Közben beledolgozzuk a mazsolát és a felvágott diót is.
2. lépés
A tésztagombócot lisztezett munkalapon kb. ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, és közepes méretű pogácsaszakkatóval kiszaggatjuk belőle a kis pogácsákat. Áttesszük őket egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd mindegyik tetejét megkenjük egy kevés tejjel. Ha maradt egy kis diónk, szórhatunk még a tetejére.
3. lépés
180 fokra előmelegített sütőben, kb. 15 perc alatt világosra sütjük.
Tipp
Könnyen csomagolható sütemény, sőt le is fagyaszthatjuk. A mazsola és a dió bármilyen hasonló aszalványra vagy diófélére cserélhető. Uzsonnára hasonlóan jó választás lehet a mazsolás-diós vagy az almás-zabos keksz is.