
-
Elkészítési idő: 90 perc + 60 perc hűtés = 150 perc
-
18 darabhoz
-
Nehézségi fok: 3/5
-
Nyomtatás
Diós rénszarvas linzer
Hozzávalók
Elkészítés
Várd cuki rénszarvasos kekszekkel a Mikulást!
1. lépés
A tészta hozzávalóiból késes robotgép vagy az ujjbegyeink segítségével tésztát gyúrunk. Lefóliázzuk, és a fagyasztóban pihentetjük 30-60 percig.
2. lépés
Lisztezett munkalapon kb. 3 mm vastagságúra nyújtjuk a tésztát két részletben. Egy 5 cm-es kiszúró segítségével kiszaggatjuk a korongokat. Áttesszük őket egy sütőpapírral bélelt tepsire. 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 10 perc alatt készre sütjük a kekszket. Akkor van kész, ha a széle épp csak barnulni kezd. A tepsin hagyjuk kihűlni a kekszeket.
3. lépés
Kettesével összeragasztjuk a korongokat 1-1 teáskanál lekvárral.
4. lépés
A csokoládét megolvasztjuk, habzsákba töltjük. A végén egy apró vágást ejtünk, majd megrajzoljuk a szarvas agancsát, szemeit és orrát a csokoládéból. Az orrához ragasztunk 1-1 cukordrazsét.
Tipp
Linzer nélkül nincs karácsony sem, próbáld ki az ünnepekre hangolt linzerkoszorút is!