Diós rénszarvas linzer

Hozzávalók

diós rénszarvas linzer

Elkészítés

diós keksz recept, diós linzer recept, diós-lekváros linzer recept, extra finom süteményliszt recept, finom linzer recept, lekváros linzer recept, linzer recept, Mikulás sütemény recept, Mikulás váró sütemény recept, Nagyi Titka Extra finom süteményliszt, Nagyi titka recept, rénszarvas keksz, rénszarvas süti, süteményliszt recept,

Várd cuki rénszarvasos kekszekkel a Mikulást!

1. lépés

A tészta hozzávalóiból késes robotgép vagy az ujjbegyeink segítségével tésztát gyúrunk. Lefóliázzuk, és a fagyasztóban pihentetjük 30-60 percig.

2. lépés

Lisztezett munkalapon kb. 3 mm vastagságúra nyújtjuk a tésztát két részletben. Egy 5 cm-es kiszúró segítségével kiszaggatjuk a korongokat. Áttesszük őket egy sütőpapírral bélelt tepsire. 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 10 perc alatt készre sütjük a kekszket. Akkor van kész, ha a széle épp csak barnulni kezd. A tepsin hagyjuk kihűlni a kekszeket.

3. lépés

Kettesével összeragasztjuk a korongokat 1-1 teáskanál lekvárral.

4. lépés

A csokoládét megolvasztjuk, habzsákba töltjük. A végén egy apró vágást ejtünk, majd megrajzoljuk a szarvas agancsát, szemeit és orrát a csokoládéból. Az orrához ragasztunk 1-1 cukordrazsét.



Tipp

Linzer nélkül nincs karácsony sem, próbáld ki az ünnepekre hangolt linzerkoszorút is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!

Süti beállítások