
-
Elkészítési idő: perc + hűtés / pihentetés perc
-
1 kenyérhez
-
Nehézségi fok: 3/5
-
Nyomtatás
Édes sütőtökös kenyér
Hozzávalók
Elkészítés
Nem is kell más, csak egy kis maradék sütőtök, ami remekül megízesíti a tésztát.
1. lépés
A lisztet, a fűszereket és a sót egy nagy keverőtálba mérjük. A langyos tejhez adjuk a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felhabosodni.
2. lépés
A liszthez öntjük az élesztős tejet és a sütőtök pürét, majd elkezdjük dagasztani a tésztát, a dagasztás vége felé hozzáadjuk több részletben a puha vajat. Ha már szép ruganyos a tésztánk, lefedve meleg helyen kelesztjük kb. 35-40 percig.
3. lépés
A megkelt tésztát vékonyan lisztezett munkalapon 8 részre vágjuk, mindegyikből gombócot gömbölyítünk, majd egyesével kerekre nyújtjuk őket (10-12 cm-es átmérőjűre). Egymást fedve egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a lapokat. Újabb 30 percig kelesztjük. Végül a tetejét megkenjük elhabart tojással, megszórjuk mákkal vagy dióval.
4. lépés
170 fokra előmelegített sütőben, kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. Lekvárral, vajjal tálaljuk.