Édes sütőtökös kenyér

Hozzávalók

Édes sütőtökös kenyér

Elkészítés

édes kenyér recept, egyszerű kenyérformázás, formázott kenyér recept, kenyér recept, maradék sült tök, Nagyi titka kenyér recept, Nagyi titka kenyérliszt recept, Nagyi titka recept, otthoni kenyérsütés, sütőtökös kenyér, sütőtökös recept,

Nem is kell más, csak egy kis maradék sütőtök, ami remekül megízesíti a tésztát.

1. lépés

A lisztet, a fűszereket és a sót egy nagy keverőtálba mérjük. A langyos tejhez adjuk a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felhabosodni.

2. lépés

A liszthez öntjük az élesztős tejet és a sütőtök pürét, majd elkezdjük dagasztani a tésztát, a dagasztás vége felé hozzáadjuk több részletben a puha vajat. Ha már szép ruganyos a tésztánk, lefedve meleg helyen kelesztjük kb. 35-40 percig.

3. lépés

A megkelt tésztát vékonyan lisztezett munkalapon 8 részre vágjuk, mindegyikből gombócot gömbölyítünk, majd egyesével kerekre nyújtjuk őket (10-12 cm-es átmérőjűre). Egymást fedve egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a lapokat. Újabb 30 percig kelesztjük. Végül a tetejét megkenjük elhabart tojással, megszórjuk mákkal vagy dióval.

4. lépés

170 fokra előmelegített sütőben, kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. Lekvárral, vajjal tálaljuk.



Tipp

A sütőtök kiváló alapanyaga a kelt tésztáknak, csigát és fánkot is készíthetünk belőle.

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!