Édesburgonyás kalács

Hozzávalók

édesburgonyás kalács

Elkészítés

batátás kalács, édesburgonyás kalács, édesburgonyás recept, húsvéti kalács recept, kalács recept, kalácssütés, kalácssütés otthon, különleges kalács recept, Nagyi titka kalács recept, Nagyi titka kalácsliszt recept, Nagyi titka kelt tészta recept, péksütemény recept,

Nem csak az íze, a színe is csodás ennek a kalácsnak.

1. lépés

A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A liszthez hozzáadjuk a sót, a villával alaposan áttört, főtt édesburgonyát és az élesztős tejet. Megdagasztjuk, majd 2-3 részletben beledolgozzuk a puha vajat is. Ha már elég rugalmas a tészta, áttesszük egy vékonyan kiolajozott tálba, letakarjuk, és meleg helyen 45 percig kelesztjük.

2. lépés

A megkelt tésztát 3 egyforma részre osztjuk. Mindegyikből gombócot formázunk, 5 percig pihentetjük ismét. A gombócokból hurkákat sodrunk, majd összefonjuk. Sütőpapírral bélelt kenyérformába tesszük, és kb. 15 percig kelni hagyjuk. Sütés előtt átkenjük a tetejét az elhabart tojással. (Természetesen nem muszáj formában kisütni, simán tehetjük tepsire is.)

3. lépés

180 fokra előmelegített sütőben, 25-30 perc alatt készre sütjük.



Tipp

A különleges sós kalácsok egyáltalán nem bonyolultak, mégis feldobják a húsvéti menüt, ilyen a fokhagymás csavart kalács is.

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!