Édesburgonyás-napraforgómagos zsemle

Hozzávalók

napraforgómagos édesburgonyás zsemle

Elkészítés

batátás zsemle, búzakenyérliszt recept, édesburgonyás recept, édesburgonyás zsemle, magos zsemle recept, Nagyi titka Fehér búzakenyérliszt, péksütemény recept, zsemle recept, zsemlesütés, zsemlesütés otthon,

A hihetetlenül puha zsemle tésztájába édesburgonya, a tetejére napraforgómag kerül.

1. lépés

A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A liszthez hozzáadjuk a sót, a villával alaposan áttört, főtt édesburgonyát és az élesztős tejet. Megdagasztjuk, majd 2-3 részletben beledolgozzuk a puha vajat is. Ha már elég rugalmas a tészta, áttesszük egy vékonyan kiolajozott tálba, letakarjuk, és meleg helyen 1 órát kelesztjük.

2. lépés

A megkelt tésztát 8 egyforma részre osztjuk. Mindegyikből gombócot formázunk, áttesszük őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd 20-30 percig kelni hagyjuk. (Maradjon köztük hely, de az a legjobb, hogy majd összesülnek, és így még puhább lesz az oldaluk.)

3. lépés

Sütés előtt megkenjük a tetejüket a tejjel elkevert tojással, és megszórjuk alaposan napraforgómaggal.

4. lépés

180 fokra előmelegytett sütőben, 20 perc alatt készre sütjük.



Tipp

Ha szeretsz otthon péksüteményeket sütni, próbáld ki a joghurtos zsemlét is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!