
-
Elkészítési idő: 120 perc
-
8 darabhoz
-
Nehézségi fok: 2/5
-
Nyomtatás
Édesburgonyás-napraforgómagos zsemle
Hozzávalók
Elkészítés
A hihetetlenül puha zsemle tésztájába édesburgonya, a tetejére napraforgómag kerül.
1. lépés
A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A liszthez hozzáadjuk a sót, a villával alaposan áttört, főtt édesburgonyát és az élesztős tejet. Megdagasztjuk, majd 2-3 részletben beledolgozzuk a puha vajat is. Ha már elég rugalmas a tészta, áttesszük egy vékonyan kiolajozott tálba, letakarjuk, és meleg helyen 1 órát kelesztjük.
2. lépés
A megkelt tésztát 8 egyforma részre osztjuk. Mindegyikből gombócot formázunk, áttesszük őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd 20-30 percig kelni hagyjuk. (Maradjon köztük hely, de az a legjobb, hogy majd összesülnek, és így még puhább lesz az oldaluk.)
3. lépés
Sütés előtt megkenjük a tetejüket a tejjel elkevert tojással, és megszórjuk alaposan napraforgómaggal.
4. lépés
180 fokra előmelegytett sütőben, 20 perc alatt készre sütjük.
Tipp
Ha szeretsz otthon péksüteményeket sütni, próbáld ki a joghurtos zsemlét is!