Egyszemélyes almás pite

Hozzávalók

egyszemélyes almáspite

Elkészítés

almás mini pite, almás pite recept, almás sütemény recept, egyszemélyes almás pite recept, handpie recept, Nagyi Titka Búzafinomliszt, recept uzsonnára, uzsonna ötlet,

Ezeket az almás pitéket csomagolhatod uzsonnára, kirándulásra is.

1. lépés

A tészta száraz hozzávalóit elvegyítjük, majd hozzáadjuk a felkockázott vajat, és az ujjbegyeink vagy késes robotgép segítségével morzsásra dolgozzuk. Ezután hozzáadjuk a tojássárgáját, végül pedig kb. 1 evőkanálnyi hideg vizet. Ha a tészta összeállt, fóliába csomagolva 1 órára betesszük a hűtőbe.

2. lépés

A töltelékhez a megtisztított almákat apró kockákra vágjuk, összeforgatjuk a cukorral, a fahéjjal és a keményítővel. Közepes lángon, állandó keverés, forgatás mellett 2-3 percig főzzük, amíg az alma kieresztett levét besűríti a keményítő. Hagyjuk kihűlni.

3. lépés

A pihentetett tésztát lisztezett munkalapon téglalap alakúra nyújtjuk. A széleit egyenesre vágjuk, majd 6-8 egyforma téglalapra osztjuk. A lapok egyik felére szedünk a kihűlt töltelékből. A másik felén kivágunk 2-3 lyukat, ahol majd távozhat a gőz. A széleit megkenjük elhabart tojással, majd a töltött felére ráhajtjuk a másik felét. Villával lenyomkodjuk a széleit, a tetejét pedig megkenjük tojással.

4. lépés

180 fokra előmelegített sütőben, kb. 25 perc alatt készre sütjük a pitéket.



Tipp

Gyors és egyszerű kakaós csigákat is készíthetsz uzsonnára.

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!

Süti beállítások