
-
Elkészítési idő: 60 perc + 60 perc hűtés perc
-
6-8 darabhoz
-
Nehézségi fok: 2/5
-
Nyomtatás
Egyszemélyes almás pite
Hozzávalók
Elkészítés
Ezeket az almás pitéket csomagolhatod uzsonnára, kirándulásra is.
1. lépés
A tészta száraz hozzávalóit elvegyítjük, majd hozzáadjuk a felkockázott vajat, és az ujjbegyeink vagy késes robotgép segítségével morzsásra dolgozzuk. Ezután hozzáadjuk a tojássárgáját, végül pedig kb. 1 evőkanálnyi hideg vizet. Ha a tészta összeállt, fóliába csomagolva 1 órára betesszük a hűtőbe.
2. lépés
A töltelékhez a megtisztított almákat apró kockákra vágjuk, összeforgatjuk a cukorral, a fahéjjal és a keményítővel. Közepes lángon, állandó keverés, forgatás mellett 2-3 percig főzzük, amíg az alma kieresztett levét besűríti a keményítő. Hagyjuk kihűlni.
3. lépés
A pihentetett tésztát lisztezett munkalapon téglalap alakúra nyújtjuk. A széleit egyenesre vágjuk, majd 6-8 egyforma téglalapra osztjuk. A lapok egyik felére szedünk a kihűlt töltelékből. A másik felén kivágunk 2-3 lyukat, ahol majd távozhat a gőz. A széleit megkenjük elhabart tojással, majd a töltött felére ráhajtjuk a másik felét. Villával lenyomkodjuk a széleit, a tetejét pedig megkenjük tojással.
4. lépés
180 fokra előmelegített sütőben, kb. 25 perc alatt készre sütjük a pitéket.
Tipp
Gyors és egyszerű kakaós csigákat is készíthetsz uzsonnára.