Egyszerű almás pite

Hozzávalók

Egyszerű almás pite

Elkészítés

almás pite recept, almás recept, almás sütemény, egyszerű almás pite recept, egyszerű almás sütemény recept, Nagyi Titka Extra finom süteményliszt, őszi almás sütemény recept,

Egy serpenyőben készíthető almás pitét mutatunk.

1. lépés
A lisztet, a porcukrot, a darált mandulát és a felkockázott hideg vajat az ujjbegyeink vagy késes robotgép segítségével morzsásra dolgozzuk. Hozzáadjuk a tojássárgáját, majd egy kevés hideg vizet. Az összeállt tésztát műanyag fóliába csomagoljuk, és 60 percre a fagyasztóba tesszük.

2. lépés
Amíg pihen a tészta, elkészítjük a tölteléket. Ehhez a megtisztított almát falatnyi darabokra vágjuk. Egy serpenyőben felhevítjük a vajat, rádobjuk az almát, megszórjuk a cukorral és a fahéjjal, ezután legalább 10 percig pároljuk. A végén hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és a citrom levét is. Félretesszük hűlni.

3. lépés
A tésztát lisztezett munkalapon kinyújtjuk, és tetszőleges formákat szaggatunk ki belőle. Én az őszhöz illő faleveleket választottam.

4. lépés
A kivágott tésztákkal betakarjuk a karamellizált almát. (Én benne hagytam a serpenyőben, de ha nincs olyan, amit betehetnénk a sütőbe, szedjük át egy hőálló tálba.) A sütemény tetejét megkenjük az elhabart tojással. Itt nem kell feltétlen precíznek lenni, lehet rusztikus hatású.

5. lépés
A süteményt 180 fokra előmelegített sütőben 22-25 perc alatt készre sütjük.



Tipp

Ha tetszett a recept, próbáld ki a másik őszi kedvencünket, a diós körtepitét is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!