Egyszerű almatorta

Hozzávalók

Elkészítés

almás édesség, almás recept, almás sütemény recept, almatorta recept, egyszerű almás sütemény, egyszerű almatorta recept, egyszerű sütemény, egyszerű torta, Nagyi Titka Extra finom süteményliszt, torta recept,

Gyorsan elkészíthető almatorta, finom, citromos piskótával.

1. lépés:
Robotgép segítségével habosra keverjük a puha vajat, a porcukrot, a vaníliát és a finomra reszelt citromhéjat. Egyesével hozzáadjuk a tojásokat is, majd a masszába szitáljuk a keményítős, sütőporos lisztet. A sűrű masszát néhány evőkanál tejjel meghígítjuk.

2. lépés:
A tésztát egy sütőpapírral bélelt aljú tortaformába szedjük, majd belenyomjuk a megtisztított, negyedekre vágott, beirdalt almadarabokat.

3. lépés:
170 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük a süterményt. Tálalás előtt porcukorral meghinthjük a tetejét.



Tipp

Ha szereted a gyümölcsös piskótákat, ne hagydi ki a citromos ricottatortát sem!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!

Süti beállítások