
-
Elkészítési idő: 60 perc
-
22 cm-es átmérőjű tortaformához
-
Nehézségi fok: 2/5
-
Nyomtatás
Egyszerű almatorta
Hozzávalók
Elkészítés
Gyorsan elkészíthető almatorta, finom, citromos piskótával.
1. lépés:
Robotgép segítségével habosra keverjük a puha vajat, a porcukrot, a vaníliát és a finomra reszelt citromhéjat. Egyesével hozzáadjuk a tojásokat is, majd a masszába szitáljuk a keményítős, sütőporos lisztet. A sűrű masszát néhány evőkanál tejjel meghígítjuk.
2. lépés:
A tésztát egy sütőpapírral bélelt aljú tortaformába szedjük, majd belenyomjuk a megtisztított, negyedekre vágott, beirdalt almadarabokat.
3. lépés:
170 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük a süterményt. Tálalás előtt porcukorral meghinthjük a tetejét.
Tipp
Ha szereted a gyümölcsös piskótákat, ne hagydi ki a citromos ricottatortát sem!