
-
Elkészítési idő: 45 perc
-
22 cm-es tortaformához
-
Nehézségi fok: 2/5
-
Nyomtatás
Egyszerű csokitorta
Hozzávalók
Elkészítés
Gyors csokitorta recept, aminek a közepe még éppen szaftosan jó.
1. lépés:
A tészta hozzávalóit a víz kivételével alaposan összekeverjük, majd a végén a vizet is beledolgozzuk.
2. lépés:
A masszát egy sütőpapírral bélelt aljú tortaformába öntjük, és 170 fokra előmelegített sütőben nagyjából 30 perc alatt készre sütjük. Fontos, hogy ne száradjon ki, de a közepe se maradjon folyós.
3. lépés:
A tetejére önthetünk olvasztott étcsokoládét, vagy keverjük simára az aprított csokoládét forró tejszínnel, majd öntsük rá a süteményre. Laktózérzékenyek készítsék nekik készült tejszínnel! Végül pedig megszórjuk aprított mogyoróval.
Tipp
A másik kedvencem a svéd áruház csokitortája, a kladdkaka. Mindeképp érdemes kipróbálni!